full screen background image

Luna noiembrie este dedicată chitarei clasice. Iași Guitar Festival 2016 vă invită la cea de-a IX-a ediție

IAŞI Guitar Festival 2016 vă invită la cea de-a IX-a ediţie a evenimentului, în intervalul 18-19 noiembrie. Invitat special al acestei ediţii este maestrul Maxim Belciug şi va susţine un recital inedit de chitară clasică.

Iubitorii de muzică pe acorduri de chitară se pot bucura în acest an de participarea la MasterClass-uri, Workshop-uri, Concerte şi un Concurs, după cum urmează:

Vineri, 18 noiembrie 2016

ora 16.00 – MasterClass de chitară electrică “Guitar blues harmony” susţinut de Iarina Copuzaru & Andrei Roșulescu (Cluj), Sala Studio a  Casei de Cultură a Studenților Iași

ora 18.30 – Recital extraordinar de Chitară Clasică susținut de maestrul Maxim Belciug, Sala Vasile Pogor a Primăriei Municipiului Iaşi (intrarea liberă).

În deschidere vor cânta Dan Alexandru Arhire (Iași), Eugen Toboș (Suceava),  Răzvan Lupu (Suceava) și Alexandru Ciobanu (Botoșani).

Dan Alexandru Arhire va lansa teza de doctorat intitulată „Ipostaze chitaristice în creația lui Joaquin Rodrigo”.

Sâmbăta, 19 noiembrie 2016

ora 14.00 – Concurs de Chitară Electrică (unic în România), Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași (intrarea liberă).

Fişa de înscriere la concurs şi Regulamentul Concurslui de Chitară Electrică se regăsesc pe site-ul evenimentului. Fișa de înscriere se poate completa până la data de 15 noiembrie. Juriul este format din personalități marcante ale lumii chitaristice din România: Andrei Roșulescu (Cluj), Nicu Patoi (București), Daniel Dragomirescu (Suceava), Dan Spînu (Iași) și Petran Paveliuc (Iași).

ora 17.00 – Workshop de prezentare YAMAHA susținut de chitaristul Nicu Patoi (București), Foaier Casa de Cultură a Studenților Iași;

ora 18.00 – Festivitatea de premiere & Gala Laureaţilor, Recital de chitară electrică interpretat de Andrei Ipate şi Concert sustinut de Orchestra de Jazz și Muzică Ușoară a Universității de Arte „George Enescu” Iași – FICS Jazz & Pop Orchestra – coordonată de lector univ. dr. Dan Spînu,  Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi (intrarea liberă).

Organizator IAŞI Guitar Festival 2016: Asociaţia „Excelenţă pe Portativ” Iaşi şi Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *