full screen background image

Mai multe străzi din zona Țicău-Sărărie vor fi reabilitate

Distribuie

Municipalitatea va reabilita mai multe străzi din zona Țicău-Sărărie. Pe lista Primăriei se află străzile I. I. Mironescu, Simion Bărnuțiu, Țicăul de Jos, Albineț, Dochia, Roșcani și Hotin. În prezent, arterele menționate se află în etapa de proiectare a lucrărilor. În acest sens, anul trecut, municipalitatea a organizat o licitație, acesta fiind câștigată de SC Simpa Consult SRL Iași.

Totodată, municipalitatea pregătește consolidarea versantului Țicău. Elaborarea serviciilor de proiectare a început luna trecută. Proiectarea este făcută de SC Proexrom SRL Iași, în cadrul unui contract în valoare de 380.205 lei, cu TVA. Termenul limită de îndeplinire a serviciilor de proiectare este de patru luni.

Versantul Țicău, situat în partea de Nord-Est a Municipiului Iași, în avalul străzii Sărărie, este delimitat de străzile Albineț și Poligon și pârâul Cacaina. Mai exact, este cuprins între strada Curelari – strada Hotin – trecătoarea Horin – bulevardul C. A. Rosetti – mal drept Cacaina – Poligon – cornișa superioară a străzii și stradelei Sărărie. Versantul cuprinde cea mai mare densitate a lucrărilor de consolidare, având însă și cea mai spectaculoasă evoluție a fenomenului de alunecare.

Și ApaVital SA face lucrări în zona Țicău – Sărărie – C. A. Rosetti. Este vorba despre un proiect de înlocuire a conductelor de apă potabilă și refacere a branșamentelor. Astfel, pe strada și șoseaua Albineț au fost demarate deja lucrările, iar ulterior vor fi executate și pe străzile Movilei, Caraiman, Dezrobirii, Miron Costin, Țicăul de Jos, Râpei, Scăricica, Occident, Păcii, Cherchez, Vulpe și Italiană, stradelele Italiană, Ștefan cel Mare și Toma Săvescu, trecătorile Bravilor, Nucului, Alpilor și Duzilor și fundacul Florentz.

Lucrări asemănătoare au fost executate și în perioada 11 iunie – 28 septembrie 2018. Atunci societatea a lucrat pe străzile Potcoavei, Patria, Viespii, Roșcani și Hotin, precum și pe trecătoarea Hotin și aleea Bașotă. Proiectul ApaVital vizează înlocuirea a 12.474 de metri de conducte și refacerea a 505 branșamente.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza