full screen background image

Mâine începe admiterea la USAMV Iași. S-a introdus examen de admitere pentru Facultatea de Medicină Veterinară

Distribuie

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) Iași organizează, începând de mâine, 12 iulie, admiterea la studii universitare de licență și master. Pentru următorul an universitar, USAMV Iași pune la dispoziția viitorilor studenți peste 1.000 de locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă, în cadrul a 16 programe de studiu la licență.

Cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură pot opta pentru: Agricultură, Montanologie, Exploatarea mașinilor şi instalațiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Inginerie economică în agricultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului şi a mediului sau Biologie. La Horticultură, viitorii studenți se pot specializa în Horticultură, Peisagistică sau Ingineria mediului. În cadrul Facultății de Zootehnie, candidații pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentația publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare, iar la Facultatea de Medicină Veterinară, studenții se pot înscrie la specializarea cu același nume, ce poate fi studiată în limba română sau în limba engleză.

„Condiţiile de studiu oferite de USAMV Iași sunt la nivel european, iar calitatea învăţământului a fost apreciată de către ARACIS prin calificativul maxim. USAMV Iaşi utilizează echipamente IT performante şi tehnici inovative în procesul de educaţie, cum ar fi şi tehnologia 3D. Peste 30%  dintre studenţi primesc burse de studiu, de merit, de performanţă şi sociale”, declară reprezentanții USAMV Iași.

Începând cu acest an, instituția universitară ieșeană introduce, în cadrul admiterii la Facultatea de Medicină Veterinară, un test grilă format din 90 de întrebări. Tinerii care se înscriu la aceasta facultate trebuie să răspundă, pe 21 iulie, la întrebări din disciplinele Biologie și Chimie.

La celelalte trei facultăți, admiterea se face fără probe de examen. Criteriile de admitere sunt notele obținute la Bacalaureat: 50% nota la Limba și Literatura Română și 50% nota la o altă probă scrisă, la alegere.

Pentru cele patru facultăți USAMV: Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Medicină Veterinară, înscrierile se fac până pe 21 iulie, în intervalul orar 08.00-16.00. Doritorii se pot înscrie atât la centrele de admitere din cadrul USAMV Iași, cât și online, aici. După afișarea rezultatelor, candidații care au fost admiși la una dintre facultățile USAMV trebuie să se prezinte la Iași, la sediul Universității, pentru a se înmatricula.

În sesiunea de toamnă, perioada de înscriere va fi 6-11 septembrie 2018. La învăţământul la distanță, pentru toate formele şi specializările, perioada de înscriere a candidaților este 11 – 21 septembrie. Taxa de înscriere este de 150 lei.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza