full screen background image

Marea Lojă Națională din România: „Viitorul României”, ciclu de conferințe și dezbateri, la BCU Iași

Luni, 21 ianuarie

Ciclul de conferințe și dezbateri „Viitorul României”, care a debutat vineri, 18 ianuarie, continuă. Marea Lojă Națională din România organizează, astăzi, 21 ianuarie, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași și Academia Română, filiala Iași, Institutul A. D. Xenopol, o a doua conferință.

Astfel, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” se va desfășura conferința „Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice.” În cadrul evenimentului, va conferenția Camelia Gavrilă, Deputat, Parlamentul României, dar și Doru Tompea, Prof. Univ. Dr., Universitatea Petre Andrei. De asemenea, tema va fi abordată și de către Nicu Gavriluță, Prof. Univ. Dr., Universitatea AI Cuza și Cătălin Turliuc, Prof. Univ. Dr., Academia Romană, Filiala Iași, Institutul de istorie ”A.D. Xenopol” Iași.

Vineri, 18 ianuarie

Marea Lojă Națională din România, organizație neguvernamentală de utilitate publică, organizează, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași și Academia Română, filiala Iași, Institutului A. D. Xenopol, începând de astăzi, 18 ianuarie, ciclul de conferințe și dezbateri „Viitorul României”.

Evenimentele, organizate în colaborare cu principalele instituții ale Statului român, vor aborda teme de actualitate pentru societate românească. Astfel, astăzi, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” se va desfășura conferința „Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.” În cadrul evenimentului, va conferenția Simona Spinaru, Ministru Plenipotențiar, Director Institutul Diplomatic Român, dar și Laura Iuliana Scântei, Senator, Parlamentul României. De asemenea, tema va fi abordată și de către prof. univ. dr. Academia Română, Filiala Iași, Institutul de istorie „A. D. Xenopol”, Cătălin Turliuc și Dan Cărbunaru, Jurnalist CEO (caleaeuropeana.ro).

———————

Temele din cadrul ciclului de conferințe „Viitorul României” vor fi reluate pe întreg parcursul anului 2019, cu excepția lunilor iulie-august. Printre teme se numără: Promovarea capitalului și business-ului. Oamenii de afaceri romani. Oportunitățile generate de integrarea în UE;  Exodul de inteligență, problema majoră a României; Locul și Rolul elitelor în conducerea statelor democratice. Societățile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora; Intelligence-ul – rol și necesitate în societatea modernă; Importanta învâțământului dual profesional în dezvoltarea României moderne;

Pe parcursul anului 2019, ciclul de conferințe și dezbateri „Viitorul României” va aduna personalități și lideri de opinie din mediul academic, universitar, cultural, diplomatic, politic, economic, bancar, administrativ și publicistic.

Alina BATCU

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *