full screen background image

Marii câștigători ai premiilor de la Cannes se văd în premieră la Iași pe 28 și 29 octombrie

Distribuie

Les Films de Cannes à Bucarest, festival iniţiat de regizorul ieşean Cristian Mungiu, ajunge pentru prima dată la Iaşi, pe 28 şi 29 octombrie. Iniţiat în 2010, festivalul aduce în fiecare an peste 30 de premiere din selecţia festivalului de pe Coasta de Azur, fiind prezenţi invitaţi speciali, actori şi regizori de renume.

În acest an, festivalul va avea loc la Ateneul din Iaşi, intrarea fiind liberă. Ieșenii vor avea ocazia să vadă, în premieră în Iași, I, Daniel Blake, filmul care i-a adus anul acesta cel de-al doilea Palme d’Or din carieră cineastului britanic Ken Loach. La 80 de ani, acesta continuă să regizeze și este unul dintre regizorii favoriți ai Cannes-ului, cu peste 15 filme selectate, din 1970 încoace. La Ateneul din Iași va rula și Bacalaureat, filmul lui Cristian Mungiu, premiat pentru regie la Cannes.

Les Films de Cannes à Bucarest, inițiat în 2010, a generat un trend, în 2014 lansându-se la Buenos Aires un eveniment similar, sub denumirea Semana de Cine del Festival de Cannes. În cele șase ediții, spectatorii bucureșteni au avut parte de întâlniri memorabile cu nume ca Jacques Audiard, Gaspar Noé, Abdellatif Kechiche, Elia Suleiman, Amat Escalante, Bertrand Tavernier, Sandrine Bonnaire, Emmanuelle Bercot, Bérenice Bejo, Michel Hazanavicius, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo sau Thierry Frémaux. La ultimele ediții, cele mai multe proiecții din festival au fost sold out.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza