full screen background image

Marius Bodea: „Primăria Iaşi cheltuie 1 mil. euro anual pe festivaluri şi „sărbători” şi atrage 0 turişti străini în oraş la aceste evenimente”

Distribuie

Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi, Marius Bodea, a atras atenția astăzi, printr-un comunicat de presă, asupra faptului că Iașul atrage de cel puțin două ori mai puțini turiști străini decât orașe precum Brașovul, Clujul, Sibiul sau Timișoara.

„Iaşul atrage, anual, 28.352 turişti străini, pe când Braşovul 65.000, Clujul şi Sibiul câte 46.000, iar Timişoara 50.000 de turişti străini!

Aceste statistici ale Institutului Naţional de Statistică (INS), dureroase pentru oraşul nostru, arată foarte clar că milioanele de euro cheltuite an de an de Primăria Municipiului Iaşi pe tot felul de festivaluri, „sărbători” sau chermeze publice nu aduc beneficii comunităţii în ansamblul ei şi nu atrag turişti străini, ci sunt mijloace primitive de propagandă electorală şi de a mulţumi categorii de cetăţeni care votează PSD.

În 2016, pentru organizarea Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), organizarea Sărbătorilor Iaşului, organizarea Sărbătorilor de Iarnă, Primăria Muncipiului Iaşi a cheltuit  1 mil. euro, din bani publici. În urma acestor evenimente, 0 turişti străini au raportat cei de la Primărie că au venit în Iaşi.

Doar la Untold, la Cluj, au venit mai mulţi turişti străini decât au venit în Iaşi în tot anul!

Acest lucru arată că, la Iaşi, totul este o bălăcăreală locală, prin care firme căpuşă care gravitează în jurul Primăriei şi categorii de cetăţeni ţinute captive de către PSD beneficiază de aşa-zisele festivaluri şi chermeze organizate pe bani publici.

De aceea, Primărie trebuie să renunţe în a mai organiza festivaluri şi trebuie să lase locul operatorilor privaţi să se ocupe de acest lucru. Administraţia locală trebuie doar să încurajeze, să sprijine şi să susţină evenimentele şi festivalurile private. Realitatea ne arată că de orice se ocupă conducerea Primăriei Iaşi, o face prost, cu 0 rezultate şi cu multă risipă!”, a declarat Marius Bodea.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *