full screen background image

Marșul Absolvenților, vineri, pe străzile Iașului

Distribuie

Mii de studenți din Iași sărbătoresc vineri, 18 mai, finalul anului universitar pe străzile orașului. Ziua Absolventului, devenită tradiție în mediul universitar ieșean, este inclusă și în acest an în cadrul Festivalului Internațional al Educației – FIE 2018.

Studenții celor 5 universități ieșene vor participa la Marșul Absolvențilorpe străzile orașului, pentru ca în final tinerii să se oprească în Piața Palatului Culturii, acolo unde va avea loc un concert rock. Rectorii universităților vor urca pe scenă pentru a le da ultimele sfaturi tinerilor absolvenți. De asemenea, reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și ai Primăriei Municipiului Iași vor ține scurte discursuri tinerilor. Petrecerea va începe când pe scena din Piața Palatului Culturii vor urca trupele Celelalte Cuvinte, Vița de Vie și Cargo.

Marşul Absolventilor 2018 are loc vineri după-amiază pe următorul traseu:

– la ora 15.30 coloana absolvenţilor de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” va pleca din Agronomie şi se va întâlni, la ora 16.00, cu studenţii Universităţii „Al. I. Cuza” pe Bulevardul Carol I.

– absolvenţii se vor îndrepta spre Casa de Cultură a Studenţilor, unde se vor întâlni, la ora 16.15, cu colegii lor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” şi cei de la Universitatea de Arte „George Enescu”.

– toţi studenții va parcurge apoi traseul: Fundaţie – Gavriil Muzicescu – Piaţa Unirii – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Esplanada Casa Patrată, unde, la ora 16.45, se vor reuni cu studenţii de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”.

– studenţii politehnişti se întâlnesc la ora 16.15, în parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, de unde se vor îndrepta spre Casa Pătrată, pe traseul B-dul Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Hotel Europa – Anastasie Panu – Casa Patrată.

– coloanele reunite pe Esplanada Casei Pătrate vor intra în Piaţa Palatului Culturii la ora 17.00. 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza