full screen background image

Mesajul Regelui Mihai de CRĂCIUN 2015

Distribuie

Regele-Mihai-I-al-Romaniei     Regele Mihai spune, în mesajul de Crăciun, că generaţia tânără ştie ce vrea, iar “cu onestitatea şi pasiunea tinerilor români” are încredere în viitor, gândurile sale îndreptându-se, de asemenea, către cei bătrâni care “dau o lecţie de curaj”, cei îndoliaţi, profesori, medici şi soldaţi.

În mesajul adresat joi, fostul suveran aminteşte că le-a vorbit românilor, pentru prima oară, de Crăciun, în urmă cu nu mai puţin de 75 de ani, iar acum, la aproape un secol distanţă, are încredere în “onestitatea şi pasiunea” tinerilor care ştiu ce vor.

“În anul 1940, m-am adresat vouă de Crăciun pentru prima oară. Am traversat aproape un secol împreună, iar astăzi întoarcem încă o pagină din viaţa ţării noastre. Generaţia tânără ştie ce vrea. Cu onestitatea şi pasiunea tinerilor români, am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine. La sfârşit de an, gândul meu merge şi către oamenii în vârstă, unii singuri, alţii bolnavi. Ei ne dau o lecţie de curaj şi de demnitate.Trimit încurajare celor care lucrează în spitale şi salvează vieţi. Celor care au inimile îndoliate, ca şi celor îngrijoraţi de starea de sănătate a celor dragi, le trimit toată afecţiunea şi compasiunea mea”, se arată în mesajul fostului suveran.

Regele Mihai îi aminteşte şi pe profesori şi soldaţi, invocând profesionalismul acestora. “Le transmit un cuvânt de apreciere celor de la catedră, din toate şcolile. Însufleţirea şi modestia lor sunt un exemplu pentru societate. Militarii noştri îşi fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta îi costă viaţa. Ei dau dovadă de curaj şi profesionalism”, se mai arată în mesaj.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza