full screen background image

Mii de ieșeni vizitează în această perioadă expoziția ”Flori de toamnă”, de la Grădina Botanică

Câteva mii de ieșeni au vizitat în weekend expoziţia „Flori de toamnă“ de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu“, ajunsă la cea de-a 42-a ediţie, care s-a deschis de sâmbătă, de la ora 11.00. Expoziţia de crizanteme este organizată începând din 1976 în fiecare an, fiind dedicată înfloririi crizantemelor, considerată de reprezentanţii gră­dinii „simbolul longe­vi­tă­ţii, eleganţei şi nobleţei“.

Primele trei soiuri de crizantemă au fost introduse în Grădina Botanică în 1975, iar de-a lungul anilor speciile şi soiurile au fost diversificate, în prezent colecţia reunind 380 de soiuri de crizanteme, tufanele sau dumitriţe, care au fost cultivate în sere, solarii şi terenuri experimentale, 59 dintre ele fiind obţinute în cadrul gră­dinii ca urmare a activităţii de cercetare.

Toto­dată, la expoziţia deschisă de sâmbătă, vizitatorii pot vedea şi specii de dovleci, ardei sau varză decorativă, cultivate în Grădina Bota­nică, fiind expuse şi peste 100 de eşantioane de fructe şi seminţe de la specii de plante cultivate în grădină utilizate fie în alimentaţie, fie în medicina tradiţională, în ritualuri sau practici populare şi religioase. În total, expoziţia con­ţine peste 200 de soiuri de dovlecei decorativi, 115 soiuri de ardei iuţi decorativi, fiind expus şi soiul Carolina Reaper, considerat unul dintre cei mai iuţi ardei din lume.

Expoziţia este deschisă zilnic până duminică, 18 noiembrie, preţul unui bilet fiind de 5 lei, iar grupurile organizate plătesc 3 lei, fotografiatul fiind liber.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *