full screen background image

Ministrul Agriculturii: „La Iași va fi înființat Centrul Național Antigrindină”

Aflat într-o vizită în județul Iași, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că Iașul va fi protejat în fața fenomenelor meteo extreme de încă patru noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină și că aici urmează să fie înființat Centrul Național Antigrindină.

Județul nostru are, în acest moment, cea mai mare suprafaţă protejată cu instalaţii antigrindină, numărul total al acestora urmând să ajungă la 18.

Această extindere cu încă patru puncte va asigura o protecție eficientă a culturilor agricole, amenințate adesea de căderile de grindină, dar va proteja și comunitățile din localitățile afectate de fenomene meteo extreme.

Mai mult, ministrul Agriculturii a anunțat că și în țară vor fi înfiinţate 65 de noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, acesta continuând investiţiile în lupta pentru combaterea grindinei, urmând ca în 2020 să fie protejate peste 2,5 milioane de hectare de teren.

Am lărgit aria de intervenţie şi ne ducem spre zona de vest a ţării, spre zona de centru a ţării, iar de anul viitor prindem toată suprafaţa ţării. Vom procura și cele doua avioane pe care le vom folosi pentru a duce această iodură de argint acolo unde specialiştii vor considera necesar ca punct de intervenţie. Aici e vorba de o conduită unitară şi de o acţiune de specialitate“, a precizat Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat Centrul Antigrindină din localitatea Dancu, acolo unde l-au însoțit reprezentanții Consiliului Județean Iași.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *