full screen background image

Ministrul Apărării Naționale a avansat în grad 28 de militari în retragere

mircea-dusa1-300x225 Mircea Dușa, Ministrul Apărării Naționale, a înaintat în grad 28 de militari în retragere, vineri, în cadrul unei festivități ce a avut loc la sediul MApN.

Ceremonia face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei.

”La 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, prin hotărâre de guvern, am declarat că anul 2015 este Anul veteranilor de război, ca semn de prețuire și respect pentru militarii care și-au pus viața în pericol ca România să fie ceea ce este astăzi. Am organizat diverse acțiuni care au elogiat activitatea militarilor pentru ce au făcut în istorie, România să fie întreagă, să fie un stat unitar, un stat respectat în lume”, a declarat Dușa, potrivit Agerpres.

Mircea Dușa a anunțat că duminică se va inagura primul cimitir românesc în regiunea Volvograd din Federația Rusă. Aici mii de militari români au murit în cel de-al doilea război mondial. Totodată, el a reamintit demersurile făcute de minister pentru militarii români. Printre acestea enumerăm majorarea indemnizației veteranilor și reabilitarea unor monumente ridicate în cinstea lor.

“O delegație a MApN și MAE va fi duminică, de Ziua Armatei, în Rusia în regiunea Volvograd, unde se va inaugura primul cimitir în care vor fi reînhumați militarii care și-au pierdut viața pe teritoriul Rusiei. Tot pe 25 octombrie ne vom afla și la Carei, ultima localitate eliberată de Armata română în cel de-al doilea război mondial și a fost ridicat monumentul. Practic, Ziua Armatei o să fie legată de acest eveniment, eliberarea ultimei localități”, mai spune ministrul.

După ce i-a avansat în grad pe militari, Mircea Dușa le-a urat sănătate și mulți ani. El a mai transmis aprecierile statului român pentru ceea ce face armata în slujba nației.

Comentarii