full screen background image

Ministrul Sănătății: „Spitalul Regional de Urgențe Iași se face, există finanțare”

Distribuie

Astăzi, 13 iulie, între orele 9.30 și 15.30, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii a avut loc o întâlnire de lucru dedicată prezentării, analizării și definitivării unor elemente tehnice decisive pentru implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgență de la Iași. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dat asigurări că există finanţare pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţe.

„După ani de zile de tergiversări, ani de zile de discuţii şi proiecte nefinalizate, iată că putem să anunţăm – Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi se face. Este onorant că vom lansa această aplicaţie astfel încât veţi vedea cum va arăta viitorul spital din oraşul dumneavoastră. (…) Acest lucru este posibil datorită implicării autorităţilor locale. Consiliul Judeţean şi Primăria au fost parteneri de nădejde, fără de care noi nu puteam finaliza acest proiect. Da, Spitalul Regional Iaşi se va face. Există finanţare, există bunăvoinţă, şi cred că e un moment foarte important pentru că suntem în an centenar”, a declarat ministrul Sănătăţii, în deschiderea întâlnirii de lucru în cadrul căreia au fost prezentate studiul de fezabilitate şi proiectul viitorului Spital Regional de Urgenţe Iaşi.

La eveniment au mai participat, alături de oficialii guvernamentali, autorităţi locale, reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiții şi ai echipei de consultanţi care au realizat proiectul. Reamintim că Primăria Municipiului Iași a început demersurile pentru acest proiect la sfârșitul anului 2016.

În cadrul unei ședințe extraordinare organizate pe 21 martie, Consiliul Local Iași a adoptat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgență. Până acum, proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași este cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul național (celelalte două fiind Craiova și Cluj – Napoca).

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza