full screen background image

Mircea Radu vine la “Dimineţi Animate”

Cunoscutul om de televiziune, Mircea Radu, vine vineri, 25 noiembrie 2016, în direct în studioul Viva FM alături de Alina Cojocaru şi Andrei Giurgia. Timp de oră, matinalii de pe 105 FM vor vorbi cu invitatul lor despre televiziune, mass media, radio, evenimente de actualitate, dar şi motivul pentru care acesta vine la Iaşi: lansarea cărţii “Poveşti cu gust”.

Curtea Veche Publishing și Ateneul din Iași au plăcerea de a prezenta la Iași lansarea volumului “Povești cu gust” de Mircea Radu, primul proiect editorial al cunoscutului om de televiziune, o carte în care bucatele iau gustul poveștilor, iar poveștile pe cel al bucatelor. Lansarea volumului va avea loc vineri, 25 noiembrie 2016, la Ateneul din Iași (Strada Ion Creangă 14, Iași), începând cu ora 18.30. Evenimentul va include și o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Autorul își surprinde publicul prin acest volum de rețete și amintiri, construit din texte scurte, în care a adăugat un strop de melancolie, un gram de umor și mult suflet și în care accentul este pus pe întâmplări surprinzătoare din trecutul său. Cartea “Povești cu gust” ne dezvăluie un Mircea Radu așa cum nu îl cunoaștem: un narator desăvârșit care păstrează farmecul rețetelor tradiționale românești și a bucatelor copilăriei.

“Nu cred că a fost un moment pe care să-l rețin, despre care să spun că a fost ideea de la care a plecat construcția cărții, momentul zero. Știu doar că am povestit odată, la o masă, despre o anumită mâncare și amintirea, ancora în timp, pe care o aveam legată de acel desert. Dar am ținut minte reacția celor care mă ascultau – fetele zâmbeau cu subînțeles iar tipii aveau în priviri ceva din sticlirea ochilor lupului din povestea cu cei trei purceluși – și mi-a plăcut. Restul e istorie…

Singurul motiv pentru care am scris cartea asta, de fapt, o culegere de texte, proză scurtă, sau spune-i cum îți cade ție bine, este plăcerea. Am scris de plăcere, am fotografiat de plăcere, am mâncat de plăcere. Unii vor fi atenți la rețete, alții la fotografii, unii vor rămâne cu scrierile despre lucruri care mi s-au petrecut sau care erau gata să mi se întâmple dacă viața mea o lua pe un alt drum… Fiecare om care va cumpăra cartea asta va lua ce vrea din ea. E pe alese.” (Mircea Radu)

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro la prețul de 39 lei și în librăriile din toată țara.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *