full screen background image

Miting împotriva activităților neautorizate din transportul de persoane

Distribuie

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O. T. A. R.) așteaptă Ordonanța de Urgență a Guvernului privind eliminarea activităților neautorizate din transportul de persoane. Reprezentanții Confederației avertizează că fenomenul a luat o mare amploare. La nivel național, transporturile rutiere aduc anual 4,7% din PIB.

 „Domnul Vicepremier Paul Stănescu, Ministru al Dezvoltării Regionale, a fost de acord cu această OUG, care ar da posibilitatea organelor abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar, astfel încât să fie eradicată activitatea neautorizată și nelicențiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane – de taxi, rent acar și prin curse regulate sau ocazionanle. Domnul Vicepremier Paul Stănescu a înțeles că această OUG va diminua pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale. În același timp,trebuie să se țină cont și de Curtea Europeană de Justiție, a cărei decizie arată că activitățile gen UBER sunt de transport persoane, nu de platformă digitală. Până în momentul de față, acestei OUG se pare ca i se opune doar ministrul Transporturilor, cel care a introdus în Legea 38/2003, în anul 2015, sintagma „în mod repetat”, dând liber la aceste activități ilegale” , declară Andrei Gafița, vicepreședinte C.O.T.A.R.

Firme neautorizate care desfășoară activități de transport au fost identificate și în Iași. Mircea Manolache, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, filiala 1 Nord-Est, a declarat că, în perioada următoare, va avea loc un amplu miting împotriva acestor firme neautorizate.

În Iași am identificat mai multe firme neautorizate care desfășoară activități de transport, firme ce pun în pericol economia locală și cea națională. Cu ajutorul unor politicieni iresponsabili, trădători de țară, milioane de euro ajung să ne părăsească granițele zilnic, împreună cu zeci de tineri care emigrează spre țări în care statul îi protejează, nu îi vinde. Colegii din capitală au pornit mai multe măsuri de protest, iar noi, în regiunea 1 Nord-Est, pregătim un miting amplu împotriva trădătorilor”, a declarat Mircea Manolache, președinte C.O.T.A.R, Regiunea 1 Nord-Est.

Discuțiile cu ministrul Lucian Șova despre firmele neautorizate din transportul de persoane au început din luna februarie a anului în curs.

Alina BATCU

 

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza