full screen background image

Modificări importante în traficul rutier din oraș

Distribuie

Biroul Rutier al Poliției Municipiului Iași a aprobat mai multe propuneri ale Comisiei Municipale de Circulație privind modificări importante în traficul rutier. Astfel, pe strada Ornescu, intersecție cu bulevardul Tudor Vladiminescu și intersecție cu strada Elena Doamna, va fi amplasat indicatorul rutier „Circulație în ambele sensuri”.

Instalația de semaforizare amplasată și aflată în funcțiune la intersecția străzilor Elena Doamna – Grigore Ghica Vodă – Ornescu va fi suplimentată prin amplasarea unui corp de semafor adresat conducătorilor auto pe strada Ornescu – intersecția cu strada Elena Doamna. Pe lămpile de culoare roșie și verde ale corpului de semafor care urmează a fi instalat vor fi aplicate săgeți de culoare neagră care indică direcția de deplasare corespunzătoare acestora, respectiv către dreapta (spre Târgu Cucu). În acest sens, interdicția sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcția indicată prin aceste săgeți.

O altă măsură propusă de Comisia de Circulație și aprobată de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier vizează faptul că pe strada Vasile A. Urechia, sectorul de drum până la strada Petre Șchiopu, și pe strada Hatman Șendrea, sensul de mers dinspre Calea Galata către strada Sălciilor, va fi instaurată circulația rutieră în sens unic.

De asemenea, va fi interzis virajul la stânga de pe bulevardul Socola către strada Cronicar Mustea. În acest scop va fi amplasat indicatorul rutier „Interzis a vira la stânga” pe bulevardul Socola intersecție cu strada Bucium, sens de mers dinspre pasajul Socola către Podu Roș.

Și virajul la stânga de pe bulevardul Socola către strada Mitropolit Veniamin Costachi va fi interzis, în acest sens urmând a fi amplasat indicatorul rutier „Interzis a vira la stânga” pe bulevardul Socola, intersecție cu strada Mitropolit Veniamin Costachi, sens de mers dinspre pasajul Socola către Podu Roș.

Stațiile de tramvai situate pe bulevardul Anastasie Panu (Hotel Moldova) vor fi mutate în zona Casei Dosoftei.

Pe axul bulevardului Nicolae Iorga, la intersecție cu strada Decebal (Complex Podul de Piatră) vor fi amplasate mijloace de separare a sensurilor de mers (popici). În plus, Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier a solicitat amplasarea indicatorului rutier „Interzis a vira la stânga” pe bulevardul Nicolae Iorga intersecție cu strada Decebal (Complex Podul de Piatră), pe sensul de mers dinspre Podu de Piatră către Gara Internațională.

În fine, pe trotuarul din partea dreaptă a străzii aleea Cimitirul Evreiesc, sensul de mers dinspre șoseaua Păcurari, până în dreptul porticului, vor fi montați piloni antiparcare.

De asemenea, s-a decis că efectuarea virajului la stânga de pe șoseaua Nicolina către strada Frumoasa va fi interzisă. Comisia a mai decis ca stația de taxi de pe strada Bucium să fie retrasă și, tot în aceeași zonă, va fi montat un indicator rutier „Oprirea interzisă”.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza