full screen background image

Momente deosebite vor avea loc la Gala Premiilor Operelor Naționale

Distribuie

„Gala Premiilor Operelor Naţionale – Ediție dedicată Aniversării Centenarului României”, va avea loc la Iași, marți, 9 octombrie 2018, începând cu ora 19:00.

În deschidera evenimentului, celebrul vals al lui Eugen Doga, inclus în coloana sonoră a filmului My Sweet and Tender Beast / Gingaşa şi tandra mea fiară”, considerat a patra capodoperă muzicală a secolului XX de către UNESCO, va fi transpus pentru prima dată în variantă coregrafică pe o scenă din România.  Momentul va fi cu atât mai deosebit cu cât însuși compozitorul Eugen Doga va fi prezent în sală, urmând să înmâneze un premiu.

Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață iar muzica sa a răsunat în cele mai importante săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes și a putut fi auzită în spectacole de teatru. Valsul care l-a făcut celebru a fost ales de ruși la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. 

”Am învățat de la marele Enescu să caut muzica pretutindeni, în folclor, în natură, fără prejudecățile snobilor. Am descoperit că oamenii n-au uitat să viseze la muzică, să se bucure, să se vindece prin ea”, declară Eugen Doga.

 
În cadrul Galei vor fi premiați 20 de artiști români, premiile fiind înmânate de directori ai Operelor din țară, artiști, dirijori și alte personalități.

Invitatul special al Galei este celebra soprana Patrizia Ciofi. Aceasta va susține pe parcursul spectacolului un recital cu arii și duete celebre din opere.

Alături de ea vor evolua tenorul italian Fabio Armiliato și soprana Chiara Giudice.

Pe lângă cei 720 de spectatori prezenți în sală, vor putea urmări Gala și numeroși telespectatori, evenimentul fiind preluat şi transmis în direct de către Televiziunea Română, de TVR 3, Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Biletele pentru Gală au fost puse deja în vânzare, putând fi achiziționate atât de la Argenția Operei cât și de pe site-ul instituției www.operaiasi.ro

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza