full screen background image

Năsoasele în orașul Bucurville (VELLANT)

Distribuie

Editura Vellant ne propune două cărți, unde inventarea de personaje și punerea lor în situații nemaiîntâlnite domină, pe de o parte, iar folosirea jocurilor de cuvinte creează lumi ce ne conduc către basmul uitat și poezia fără rimă alungată din viețile noastre. Cartea năsoaselor, de Alexandra Rusu și În orașul Bucurville, de Carmen Tiderle, propun două dimensiuni personale ale basmului și poeziei cu rimă, destinate celor care mai au timp să se joace cu imaginația.

Dragoș-Andrei Preutescu: Dacă ar fi să aleg orașul în care să trăiesc, acela ar fi orașul rimelor, iar dacă ar fi să aleg o carte destinată celor diferiți, ar fi cartea minții descuiate. Nu m-aș opri la urecheați, ochioși, mușchiuloși, năsoși, pietroși. Nu! Apoi pot călători în alte orașe ale rimei, cum este cartea În orașul Bucurville, sau mi-aș da întâlnire cu o Carte a Năsoaselor (eu fiind o carte a minții descuiate). Corina, în ce oraș ți-ai alege să trăiești și ce carte ai dori să fii?

Corina Giurgia: Eu trăiesc deja în orașul care-mi place! Sunt o norocoasă. Orașul meu are tot ce-mi place, mai ales că visam de mică să ajung aici. Probabil că totul depinde de așteptările noastre. Nu m-aș opri la o singură carte. Mi-aș dori să fiu în fiecare zi altă carte; azi un roman, mâine un jurnal, poimâine un volum de poeme.

Ascultați întreaga emisiune aici:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza