full screen background image

„Noaptea de știință”, la Iași

Distribuie

Profesorii, cercetătorii și studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași organizează, pe 29 septembrie 2017, o seară dedicată științei. „Noaptea de știință” va avea loc începând cu ora 18.00, pe Esplanada Palas, unde ieșenii vor putea vedea zeci de experimente și demonstrații de inginerie robotică și curiozități ale naturii.  

„Astfel de ieșiri ale cercetătorilor și ale științei din zona campusului universitar, în mijlocul publicului, sunt esențiale atât pentru universitari, cât și pentru ieșeni. De multe ori, în mijlocul formulelor și cursurilor, uităm că știința este ceva fascinant, care are capacitatea să stârnească mirarea și bucuria de a descoperi. Profesorii și studenții Universității își propun să îi reîmprietenească atât pe adulți, cât și pe cei mai tineri, cu știința din afara manualului.”, a declarat coordonatorul evenimentului, lect. dr. Cătălin Agheorghiesei.

De asemenea, vor putea fi vizitate standuri din mai multe domenii ale științei: chimie, biologie, geografie, mecanică, optică și robotică.  În seara de 29 septembrie vor avea loc evenimente dedicate științei în sute de orașe europene.

Alina Batcu

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza