full screen background image

Noul ministru al Educației anunță ce se va întâmpla cu dosarul de plagiat al lui Victor Ponta

mircea dumitru

Noul ministru al Educației Mircea Dumitru a explicat, referitor la dosarul de plagiat al fostului premier Victor Ponta, că a primit confirmarea de la Ministerul Educației că CNADTCU a decis să îi retragă titlul de doctor. Victor Ponta are acum termen de zece zile să depună contestație. Dacă nu va face acest lucru, Mircea Dumitru va semna ordinul prin care i se va retrage titlul de doctor în drept.

Dacă depune contestație, teza de doctorat al lui Victor Ponta va fi reanalizată de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), lucru care ar putea dura între 30 și 45 de zile. Dacă nu va depune contestaţie, atunci CNATDCU va trimite rezoluţia privind retragerea titului de doctor în drept la Ministerul Educaţiei, iar ministrul va semna un ordin prin care Ponta va pierde titul de doctor în drept.

 „Am primit o adresă din partea Ministerului Educației, transmisă în calitate de rector. Am transmis CNADTCU solicitarea Universității Bucureşti de retragere a titlului și adresa primită acum de la Ministerul Educației ne confirmă că votul din CNADTCU e acela de a retrage a titlului de doctor al lui Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, are la dispoziție zece zile pentru a depune o contestaţie. Din 7 iulie are dreptul să facă contestație timp de 10 zile. Dacă va fi făcută, CNADTCU trebuie să evalueze contestaţia. În funcție de aceste verdict, cu avizul Direcției juridice a Ministerului, ministrul în funcţie, adică eu, voi semna ordinul prin care se revocă titlul”, a explicat noul ministru al Educației.

Mircea Dumitru a preluat astăzi funcția de ministru al Educației. Actualul ministru este rector al Universităţii din Bucureşti din decembrie 2011, când a fost ales pentru primul mandat.

În timpul primului său mandat de rector, Universitatea Bucureşti a constatat plagiatul premierului de atunci, Victor Ponta.

Rectorul Mircea Dumitru s-a făcut remarcat şi prin faptul că a cerut public ca legislaţia de verificare a suspiciunilor de plagiat să fie modificată, respectiv ca suspiciunile să fie verificate de comisiile de etică ale universităţilor în care s-au susţinut lucrările, dar şi eliminarea regulilor care permite reducerea pedepselor în cazul deţinuţior care scriu lucrări ştiinţifice.

După ce Dacian Cioloș a anunțat că îl va remania pe Adrian Curaj și că Mircea Dumitru este propunerea lui pentru Ministerul Educației, fostul premier Victor Ponta l-a acuzat pe Mircea Dumitru că a tradus cărți în limba română dintr-o limbă pe care nu o cunoaște, respectiv limba germană.

„Perfect – trebuie să aflăm cine se ocupă de Educație în zilele noastre – în Decembrie 1989 când oamenii au ieșit în stradă să ceară căderea sistemului comunist Dl. Mircea Dumitru (noul ministru al Educației) era instructor de pionieri la Casa Pionierilor din Buftea!

Și după 26 de ani (și traduceri de cărți dintr-o limbă germană pe care NU O CUNOAȘTE) fostul instructor de pionieri a primit o nouă sarcină – instructor în Guvernul de tehnocrați!

Nimic nu se pierde, totul se transformă – iar Sistemul își reciclează oamenii pe care i-a crescut! Singurii manipulați și păcăliți rămân cei care au ieșit în stradă (în 1989 sau în 2015)!”, a scris, joi,  Victor Ponta pe Facebook.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *