full screen background image

Nutriționistul-dietetician Sorina Boariu, invitată la Tonus Plus: „Alimentația sănătoasă nu înseamnă dietă”

Distribuie

În ediția de astăzi a emisiunii Tonus Plus, realizatoarea emisiunii, Elena Gheorghiță a avut-o în studioul Viva FM pe nutriționistul-dietetician Sorina Boariu.

Nutriția este un subiect ce devine tot mai actual în această lume agitată, iar alimentația contribuie la starea de bine. Doamna Sorina Boariu a explicat ce înseamnă o viață sănătoasă și a menționat că reprezintă un cumul de elemente: nutriție echilibrată, mișcare, odihnă corespunzătoare. Alimentația sănătoasă înseamnă organziare, disciplinare și crearea unor obiceiuri alimentare corecte – a nu se confunda cu dieta. Construcția unui regim echilibrat presupune crearea automatismelor.

Nutriționistul a menționat despre necesitatea de a avea TREI MESE PRINCIPALE pe zi, aici existând necesitatea de a avea un mic-dejun consistent, la care o bună parte din persoane renunță. Sănătos pentru micul dejun ar fi următoarele, în funcție de toleranța persoanelor la anumite alimente: lapte cu cereale, una-două felii de pâine cu brânză, ouă fierte și legume. Legumele ar trebui integrate în fiecare masă, întrucât acestea aduc aportul de energie de vitamine, minerale și fibre.

Fiecare masă ar trebui să conțină proteine, carbohidrați și lipide, căci pe baza lor funcționează organismul. Acesta își ia nutrienții din acestea, deci ar trebui diversificat meniul. Nu ar trebui exclus niciun aliment, nici măcar pâinea. Greutatea e influențată de mai mulți factori, iar nutriționistul personalizează meniul conform afecțiunilor persoanei și conform programului pe care îl are pacientul.

Pentru un somn liniștit, în care se regenerează organismul, ar trebui ca cina să fie mai puțin consistentă, dar în acest caz, prânzul din ziua respectivă să fie unul mai boget în nutrienți. Este extrem de necesar ca persoana să știe la ce alimente are intoleranță.

Alte sugestii despre o nutriție corectă puteți asculta în emisiune, mai jos:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *