full screen background image

Ofiţeri de poliţie, împuşcaţi mortal de lunetişti, în timpul unor proteste la Dallas

politia turca

Cel puţin cinci ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi mortal de lunetişti, iar mai mulţi au fost răniţi, în timpul protestelor împotriva brutalităţii poliţiei, organizate la Dallas, au anunţat autorităţile, informează BBC News online.

UPDATE 10.10 Poliţia spune că în atac ar fi fost implicate patru persoane. Trei au fost reţinute, iar o a patra este într-un garaj şi poartă negocieri cu forţele speciale. Aceasta le-ar fi spus că există plasată şi o bombă în oraş.

Potrivit şefului Poliţiei, cele trei persoane aflate în custodie nu cooperează.

Unul dintre suspecţi, Mark Hughes, s-a predat poliţiei după ce fotografia sa a fost difuzată pe reţelele de socializare. Fratele său, Cory Hughes, care a fost unul dintre organizatorii protestului a spus că Mark nu a fost implicat în atac şi nu a împuşcat pe nimeni.

UPDATE 10.00 Poliţia a anunţat decesul celui de-al cincilea ofiţer după atacul de la protestele din Dallas.

Poliţia din Dallas a anunţat decesul celui de-al cincilea ofiţer de poliţie, iar alţi şase ofiţeri rămân în continuare spitalizaţi, în urma atacului la protestele împotriva poliţiei organizate la Dallas, informează BBC News online.

David Brown, şeful poliţiei din Dallas a declarat că 11 ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi de către lunetişti.

Potrivit informaţiilor din presa locală, poliţia desfăşoară o operaţiune de capturare a unui suspect înarmat care este încolţit într-un garaj, informaţii însă nu au fost confirmate în mod oficial de poliţie, relatează BBC News online.

Un reporter aflat în Dallas a spus că s-au auzit mai multe explozii în zona în care se află suspectul, însă există indicii că exploziile sunt parte a acţiunilor poliţiei care încearcă să pună capăt incidentului.

UPDATE 8.30 Mai multe focuri de armă au fost trase în timpul protestelor organizate la Dallas, lunetiştii vizând ofiţeri de poliţie.

Forţele de ordine sunt în căutarea suspecţilor şi există informaţii că unul dintre suspecţi ar fi fost depistat. În mai multe oraşe americane au fost organizate proteste împotriva brutalităţii poliţiei.

Poliţia din Dallas a anunţat pe reţelele sociale că unul dintre suspecţi a fost arestat, iar altul s-a predat. David Brown, şeful poliţiei din Dallas a declarat că 11 ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi de către lunetişti.

Echipele de deminare investighează un dispozitiv descoperit la locul unde a avut loc un schimb de focuri cu un suspect.

Protestele împotriva utilizării forţei letale de către poliţie în cazurile în care sunt implicaţi afro-americani au fost declanşate de moartea a două persoane de culoare, Philando Castilia din Minnesota si Alton Sterling in Louisiana, ambele decedate în urma intervenţiei poliţiei.

Philando Castilia a fost împuşcat mortal miercuri în St Paul, în timp ce Alton Sterling ucis de poliţie o zi mai devreme, în Baton Rouge.

Preşedintele american Barack Obama a declarat că „toţi oamenii imparţiali ar trebui să fie îngrijoraţi” cu privire la frecventele ucideri ale americanilor de culoare de către poliţie.

Referindu-se la statisticile care arată că cetăţeni afro-americani sunt mult mai susceptibili de a fi împuşcati de poliţie, Obama a cerut forţelor de ordine să elimine atitudinile părtinitoare.

„Atunci când incidente de acest gen au loc, o parte importantă dintre concetăţenii noştri simte că din cauza culorii pielii lor, nu sunt tratati la fel,” a spus preşedintele american.”Şi asta doare.”

„Toţi americanii ar trebui să fie tulburaţi de aceste împuşcături, deoarece acestea nu sunt incidente izolate. Sunt simptome ale unui set mai larg de diferenţieri rasiale care există în sistemul nostru de justiţie penală,” a declarat Obama, aflat în Polonia, unde va participa summitul NATO.

În Chicago, protestatarii au blocat timp de aproximativ 10 minute o porţiune din Dan Ryan Expressway – una dintre arterele principale ale oraşului Chicago.

În New York, câteva sute de protestatari au blocat traficul în Times Square, scandând „Mâinile sus, nu trage.” Mai multe zeci de persoane au fost arestate în urma incidentelor de la aceste proteste, a declarat Departamentul de Poliţie din New York.

În St. Paul, aproximativ o mie de oameni s-au adunat în faţa reşedinţei guvernatorului statului Minnesota, scandând „Hei hei, ho ho, poliţiştii criminali să plece,” şi alte lozinci.

Extern – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *