full screen background image

Orașele din România au o singură direcție de dezvoltare – Smart City

Orașele se schimbă mereu, iar cetățenii se adaptează rapid la noile inovații care le simplifică traiul și devin tot mai prezente în viață lor. Astfel, cerințele lor cresc și în raport cu administratorii orașelor. De aceea, edilii ar trebui să țină pasul cu tehnologia care avansează într-un ritm accelerat și să rămână informați și deschiși la schimbări sau adaptări în funcție de noile trenduri.

Există în acest moment o explozie a posibilităților de analiză a datelor și a schimbului de informații în timp real, ceea ce face esențial ca cei care conduc statul și administrațiile locale la orice nivel, nu doar IT, să înțeleagă și să integreze proactiv aceste schimbări tehnologice.

Orașele care se modernizează atrag locuitori, afaceri și turiști, iar comunitatea prosperă

De la operațiunile administrative și de siguranță publică până la transport și utilități, sănătate și educație, este timpul ca orice oraș să înceapă să se transforme într-un Smart City.

Prin Dezbaterea Smart City 2018-2020, care va avea loc la București pe 16 și 17 Mai 2018, deschidem noi oportunități de business între companiile private și autoritățile publice. La această ediție vor fi prezentate noi soluții apărute în domeniul Smart City, care au fost concepute sau implementate în ultimul an.

Companiile private propun noi versiuni ale soluțiilor smart city sau inovează noi metode de a simplifica viața locuitorilor și administratorilor orașelor. Evenimentul creează o platformă de cunoaștere pentru politici și strategii urbane și cadrul de interacțiune și colaborare între instituții, organizații și companii.

Învățam din experiența orașelor dezvoltate în alte țări, cum au găsit soluții uimitoare pentru progres și prezentăm modul în care unele orașe din România au înțeles că există o singură direcție de dezvoltare – Smart City.

Una dintre întrebările frecvente despre mișcarea orașelor inteligente este modul în care acestea vor plăti pentru toate tehnologiile. Metodele de finanțare ale orașelor parteneriat public privat, fonduri europene, fonduri norvegiene, emisiuni de obligațiuni sau diverse tipuri de credite vor fi prezentate și explicate pe larg în cadrul evenimentului.

Participanții vor putea afla și vedea aplicații noi sau ultimele versiuni ale soluțiilor existente, dar vor avea și oportunitatea de a întări legătura cu furnizorii de soluții smart city.

Sunt invitați să participe reprezentanți ai companiilor furnizoare de soluții și echipamente IT&C dedicate modernizării orașelor, ai autorităților locale și instituțiilor din subordinea primăriilor, ai companiilor financiare și de furnizare a soluțiilor de plăți inteligente, mediului academic, organizații profesionale și patronale, start-up-uri. Cu această ocazie, participanții vor putea află și vedea aplicații noi sau ultimele versiuni ale soluțiilor existente, dar vor avea și oportunitatea de a întări legătura cu furnizorii de soluții smart city.

Speakerii evenimentului vă vor oferi noi perspective asupra conceptului de oraș inteligent și secretele adaptării la o gândire inovativă în care arhitecții proiectează viitorul în condițiile actuale de rapidă și continuă dezvoltare. În cadrul evenimentului se vor construi dezbateri pe cele mai importante direcții de dezvoltare a unei localități.

Dezbaterea se va încheia în prima zi cu un maraton al soluțiilor inovative, oferite de  start-up-urile autohtone, care să ajute la îmbunătățirea stilului de viață al locuitorilor orașelor și care pot să stabilească trenduri în domeniu. Vor fi realizate prezentări de soluții smart city de firme recent înființate, în vederea finanțării acestora de către investitori privați sau cooptarea în alte proiecte deja existente. Start-up-urile se pot înscrie pentru prezentări la office@concordcom.ro

Evenimentul este organizat de agenția de relații publice Concord Communication, împreună cu Fundația Națională a Tinerilor Manageri și este condus de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Smart City Alba Iulia și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

„Avem inteligență suficientă și nu ne putem permite să rămânem în urma țărilor civilizate. Primul pas în acest drum este înțelegerea cât mai profundă a nevoilor și problemelor cetățenilor și mediului de afaceri care pot fi soluționate cu ajutorul tehnologiei și comunicatilor de ultimă generație. Determinarea administrației și implicarea cetățenilor în adoptarea tehnologiilor salvează bani și timp prețios. E timpul ca liderii tehnologici ai României să facă apostolat în comunități și să explice tuturor beneficiile tehnologiei administrate cu înțelepciune ”, a declarat Marius Bostan.

A doua zi, pe data de 17 Mai 2018, discuțiile vor continua în cerc restrâns cu întâlniri bilaterale de business, pentru cei care se vor înscrie în mod special.

Găsiți prezentarea evenimentului și agenda draft care va fi completată pe măsură ce primim confirmările invitaților noștri, accesând:                 https://smartcity.concordcom.ro/acasă/detalii-eveniment-16-17-mai-2018-bucurești/

Așadar, vă așteptăm la București pentru a descoperi oportunitățile pe care tehnologia le pune la dispoziție pentru o administrare modernă a oricărui oraș. Orice problemă întâmpinați în acest moment, își poate găsi răspunsul la acest eveniment și puteți pune bazele unor colaborări viitoare.

Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriilor Municipiilor (confirmate până acum): Iași, Alba Iulia, Călărași și este deschis reprezentanților tuturor administrațiilor publice locale. La Dezbatere sunt așteptate peste 20 de orașe.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *