full screen background image

AMiCUS ne invită în Orășelul Copiilor pe 12 iunie

Distribuie

 „ Adu-ți copilul la Orășelul Copiilor și lasă-l să descopere ce vrea să devină!”

Asociația Studențească AMiCUS Iași, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, organizează a șaptea ediție a „Orășelului Copiilor”. Evenimentul va avea loc duminică, 12 iunie 2016, între orele 11:00 și 17:00, în Parcul Expoziției din Iași.

 

Prin intermediul acestui proiect se dorește informarea copiilor cu privire la instituțiile prezente într-un oraș și orientarea lor în a-și înțelege rolul lor în societate. Voluntarii AMiCUS, împreună cu reprezentanții partenerilor vor amenaja standuri în care vor fi reprezentate cele mai importante instituții ale unui oraș:

  • Primăria
  • Școala
  • Spitalul
  • Poliția
  • Biserica
  • Filarmonica
  • Banca

La intrare, Primăria Orășelului va înmâna fiecărui copil un buletin cu numele și vârsta acestuia; apoi, în funcție de implicarea la activitățile, jocurile și demonstrațiile de la standuri, fiecare copil va primi puncte; în baza acestora, se vor vor putea obține „bani” de la Banca Orășelului, apoi premii de la Supermarketul Orășelului.

„Ne propunem ca, prin intermediul acestui proiect, să contribuim la dezvoltarea conștiinței sociale a copiilor și să-i ajutăm să descopere care este aportul pe care doresc să-l aducă societății atunci când vor deveni mari.”

 

Totodată, ne dorim să-i facem pe copii să redescopere bucuria jocului inocent, joc devansat de utilizarea computerului și a diverselor gadgeturi moderne și, de ce nu, să le reamintim părinților cât de important este timpul petrecut în familie” a declarat Sara Stroici, președintele Asociației Studențești AMiCUS Iași.

Despre AMiCUS Iași

Asociaţia Studențească AMiCUS este o asociaţie autonomă, apolitică, nonguvernamentală şi non-profit. Printre obiectivele care ghidează activitatea AMiCUS se numără și consolidarea relaţiilor interumane în rândul studenților, promovarea voluntariatului, a valorilor morale creştine și a unor principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza