full screen background image

„Până hăt de carte!” a ajuns la Hârlău. 400 de volume au fost donate Bibliotecii Orășenești Hârlău

Distribuie

Proiectul „Până hăt de carte”  a ajuns la Hârlău, cu o donație de 400 de volume ce au intrat în fondul Bibliotecii Orășenești Hârlău. Vizita a fost o ocazie pentru o discuție de lucru cu membrii USR Hârlău.

Vizita de la Hârlău a fost o ocazie pentru un dialog al senatorului cu membrii USR Hârlău, cu care a discutat despre situația bibliotecii, a vieții și posibilităților culturale din oraș, dar și despre alte posibile proiecte pentru revitalizarea aceastei zone.

Campania noastră continuă. Oamenii sunt bucuroși să doneze cărți, bibliotecile să le primească și copiii să le citească. Noi suntem doar intermediarii acestei bucurii. Campania noastră e cu atât mai necesară cu cât statisticile ne arată o scădere îngrijorătoare a consumului de cultură în România. E cu atât mai necesară cu cât administrațiile locale se dovedesc deficitare la acest capitol, iar Ministerul Culturii, care are obligativitatea prin lege să deruleze Programul anual de achiziție de carte, în ultimii ani nu a alocat niciun ban pentru asta”, subliniază Senatorul Dan Lungu, inițiatorul campaniei Până hăt de carte!

Hârlăul este un oraș din nord-vestul județului Iași, cu o populație de 10.905 locuitori, conform recensământului din 2011. Biblioteca orășenească din Hârlău a fost înființată în 1952 și în prezent numără în jur de 52.000 de volume, conform informațiilor oficiale.

Campania „Până hăt de carte!” a fost derulată pe data de 23 martie 2017  și, până în prezent, s-a donat, pentru 17 biblioteci rurale din jud. Iași, un număr de 6.355 de cărți, care au fost strânse în urma apelului public lansat de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu.

Potențialii donatori de carte vor putea aduce cărțile la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor.

Locații partenere:

● Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;•
● Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;•
● Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
● Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
● Biroul parlamentar: str. Grigore Ureche nr. 3, bl. Walter Mărăcineanu, mezanin.

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate ne pot contacta (0725. 321 313) și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza