full screen background image

„Până hăt de carte”: Peste 400 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Deleni

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul campaniei derulate de Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, „Până hăt de carte”, au fost donate peste  450 de cărți bibliotecii din comuna Deleni, județul Iași. Campania a fost derulată pe data de 23 martie a anului trecut și, până în prezent, s-a donat, pentru cinci comune ieșene, un număr de 3.500 cărți.

Din luna martie a anului trecut și până în prezent, 410 cărți au ajuns la biblioteca din comuna Probota, 250 la cea din Erbiceni, 240 la Andrieșeni și 417 la Popești. Județul Iași înregistra 180.000 de cititori activi în 2012, însă, în 2016 cifra totală a coborât la 161.000 cititori activi.

Am ajuns din nou într-o localitate din județul Iași, la bibliotecă, unde am fost primiți cu bucurie. Simțim că orice gest frumos pentru mediul rural este o investiție sănătoasă, cu efecte pe termen lung. Poți inspira, poți ajuta, poți da un exemplu, ceea ce, cred eu, nu este puțin lucru. Cu 500 de volume nu rezolvi problema culturii în mediul rural, nici cu 1000, nici cu 10.000, dar măcar faci ceva, nu stai cu mâinile în sân și te lamentezi. Printre donații se regăsesc cărți importante de autori români și străini, fără de care copilăria ar fi mult mai săracă și mai tristă”, spune Dan Lungu, Senator USR Iași, inițiatorul campaniei.

Majoritatea comunelor înregistrează între 300 și 600 de cititori anual, dar nu puține sunt comunele unde în bibliotecă intră un cititor la trei zile, luând în calcul și populația școlară. Potențialii donatori de carte vor putea aduce cărțile la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor:

Locații partenere:·   

Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;·

Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;·

Meru: Bld. Carol I, nr. 3;·

Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;·

Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;·

Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;·

Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate pot apela 0725. 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *