full screen background image

„Până hăt de carte”: Peste 400 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Popești

Distribuie

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadru campaniei derulate de Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, „Până hăt de carte”, au fost donate peste 400 de cărți bibliotecii din comuna Popești, județul Iași. Comuna se află la 40 de km depărtare de municipiul Iași și numără în jur de 4.000 de locuitori.

Campania a fost derulată pe data de 23 martie a anului trecut și, până în prezent, s-a donat un număr de 1.690 de cărți pentru cinci comune ieșene. Județul Iași înregistra 180.000 de cititori activi în 2012, însă, în 2016 cifra totală a coborât la 161.011 cititori activi. Din luna martie  a anului trecut și până în prezent, 410 cărți au ajuns la biblioteca din comuna Probota, 250 la cea din Erbiceni, 240 la Andrieșeni, 237 la Ciortești, 270 la Gorban, 223 la Moșna, 320 la Cotnari. La acestea se adaugă donația de sâmbătă, 17 martie 2018, când Biblioteca „Dimitrie Sturza” din Popești, de 417 volume.

Este foarte important să sensibilizăm cât mai mulți oameni care să doneze o carte pentru cei din mediul rural, care de multe ori sunt uitați de lume. Bucuria cu care ne întâmpină când mergem la ei este atât de importantă pentru noi, iar acest lucru merită tot efortul. Dacă donezi o carte, e ca și cum ai deschide o ușă către noi lumi celor care nu pot face asta. Dacă într-un an de la lansare am reușit să deschidem măcar una pentru vreun copil sau profesor, atunci pentru noi este cea mai mare bucurie”, a declarat Dan Lungu, Senator USR Iași, inițiatorul campaniei.

Majoritatea comunelor înregistrează între 300 și 600 de cititori anual, dar nu puține sunt comunele unde în bibliotecă intră un cititor la trei zile, luând în calcul și populația școlară.  Potențialii donatori de carte vor putea aduce cărțile la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor.

Locații partenere:·     

Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;·     

Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;·     

Meru: Bld. Carol I, nr. 3;·     

Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;·     

Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;·     

Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;·     

Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate pot apela 0725. 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

Alina BATCU

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza