full screen background image

„Până hăt de carte!”: Peste 400 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Sinești

Distribuie

În lunile trecute, în cadrul campaniei derulate de Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, „Până hăt de carte!”, peste 2.300 de cărți au fost strânse și donate bibliotecilor a cinci comune ieșene. Sâmbătă, 3 februarie, au fost donate 405 cărți bibliotecii din comuna Sinești, județul Iași.

Campania USR susține formarea noii generații și a unui public de cititori, de consumatori de cultură. Județul Iași înregistra 180.000 de cititori activi în 2012, însă, în 2016, cifra totală a coborât la 161.000 cititori activi.  Din martie și până în prezent, 390 de cărți au ajuns la biblioteca din comuna Răducăneni, 410 cărți la cea din Probota, 250 la Erbiceni, 240 la Andrieșeni, 237 la Ciortești, 270 la Gorban, 223 la Moșna și 320 la Cotnari.

„Mă bucur de fiecare dacă când reușim să ducem câteva sute de cărți la bibliotecile din mediul rural. Cred că investiția în educația românilor ar trebui să fie prioritară fiecărui Guvern, indiferent de culoarea sa politică, mai ales că în ultima vreme se discută din ce în ce mai mult de reformarea educației. Aceasta de aici trebuie să înceapă, din satele României, unde copiii trebuie îndrumați către școală, către lectură, ca să le deschidă porți spre un viitor care, altfel, le-ar fi refuzat. Să poată contribui ei înșiși la schimbarea pe care o dorim a țării”, a declarat Dan Lungu, senator USR Iași.

Campania „Până hăt de carte” se va derula și în perioada următoare, iar doritorii vor putea dona unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate de Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu. Acestea sunt:  Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin; Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50; Meru: Bld. Carol I, nr. 3; Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10; Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15; Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30; Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

De asemenea, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate pot solicita ajutorul echipei de voluntari, apelând numărul de telefon:  0725. 321 313.

Campania de  strângere de fonduri pentru mediul rural a demarat pe 23 martie 2017.

Alina BATCU

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza