full screen background image

Peste 11.200 de solicitări au fost făcute în luna aprilie la Serviciul de Ambulanță Județean Iași

Distribuie

Peste 320.000 de kilometri au parcurs cele circa 65 de ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi în luna aprilie pentru a ajunge la cazurile din oraş şi din judeţ. În total, în cele 30 de zile, salvările au ajuns la peste 11.200 de solicitări, peste jumătate dintre acestea, fiind urgenţe medico-chirurgicale, iar 627 urgenţe majore de cod roşu, restul fiind urgenţe de cod verde sau solicitări pentru transporturi medicale.

Majoritatea cazurilor, aproximativ 7.400, au fost preluate de staţia centrală a SAJ, restul fiind preluate de substaţiile din Paşcani, Hârlău, Târgu Frumos, Bivolari şi Podu Iloaiei.  Din totalul persoanelor asistate, 10.000 au fost adulţi, iar aproximativ 1.200 au fost copii, cu vârsta de până la 18 ani, reprezentând 11% din totalul solicitărilor pentru diferite afecţiuni.

Aproape 1.000 de solicitări au fost pentru stări febrile cu alterarea stării generale, alte 130 de cazuri de febră au fost înregistrate la copii de vârstă mică. A fost înregistrat şi un număr mare de intervenţii pentru persoane care suferă de afecţiuni psihiatrice, fiind vorba despre 521 de astfel de cazuri, alte 19 fiind catalogate drept tentative de suicid.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza