full screen background image

Peste 12.000.000 lei pentru modernizarea șoselei Bârnova și a străzii Moșu. Lucrările încep în luna august

Distribuie

În cursul lunii iunie, Primăria Municipiului Iași, prin Serviciul Autorizare Construcții, a emis autorizațiile de construire necesare derulării unor proiecte ce vor fi implementate în perioada următoare.

Un prim obiectiv se referă la demararea lucrărilor de modernizare a șoselei Bârnova și a străzii Moșu, acestea fiind parte a unui program amplu care cuprinde asfaltarea a şapte artere rutiere importante din municipiu, pe o distanță de 6,1 kilometri de carosabil: str. Smârdan (630 metri), şos. Bârnova (2,9 kilometri), str. Petre Vancea (607 metri), bd. Primăverii (602 metri), str. Moşu (382 metri) şi str. Ogorului (286 metri). Lucrările sunt executate de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA, iar valoarea totală a contractului este de 12.072.482,99 lei, fără TVA.

Lucrările la șos. Bârnova vor începe la jumătatea lunii august, iar termenul estimat pentru finalizarea acestora este decembrie 2018.

În altă ordine de idei, DelGaz Grid SA a obținut aprobarea lansării lucrărilor de înlocuire a conductelor pentru gaze naturale, presiune scăzută, pe o distanță de 3.177 metri, precum și pentru realizarea a 190 branșamente la rețea în municipiul Iași pe străzile Spital Pașcanu, Valter Mărăcineanu (str+fundac), Spancioc, Stroici, Emil Racoviță, Dragoș Vodă (str.+fundac), De Nord și Jelea. Domeniul public amenajat (străzi, trotuare, alei, spații verzi), distrus ca urmare a executării lucrărilor de bază și a lucrărilor pregătitoare, va fi refăcut de o unitate specializată, în baza contractului încheiat pentru această lucrare.

Un alt obiectiv pentru care s-a emis autorizația de construire este Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Integrare Socială „C. A. Rosetti”, imobil situat pe bd. C. A. Rosetti, nr. 30, pentru care se vor realiza reparații capitale. Direcția de Asistență Socială Iași va derula în luna august procedura de achiziționare a lucrărilor de reparații capitale (proiectare și execuție), valoarea estimată a achiziției ridicându-se la 440.634 lei, fără TVA.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza