full screen background image

PESTE 65.000 DE ARTICOLE PIROTHENICE RIDICATE DE POLIŢIŞTII IEŞENI

Distribuie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a finalizat acţiunea “Foc de Artificii”, desfăşurată în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017. Astfel, în acest timp, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au încercat să verifice legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În perioada menţionată, poliţiştii au organizat peste 70 de acţiuni şi controale în complexe comerciale, pieţe şi alte obiective. Autorităţile au constatat peste 40 de infracţiuni şi au confiscat peste 65.000 de articole pirotehnice. Greutatea totală a articolelor pirotehnice confiscate este de 190 de kg. Dintre acestea, 52 de kg sunt articole pirotehnice de clasa I, 100 kg clasa a II-a, iar 38 de kg clasa a III-a sau a IV-a.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat activități de informare în școlile din țară.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza