full screen background image

Peste 900 de elevi din regiunea Moldovei au interacționat cu posibili angajatori

Distribuie

Caravana Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), căreia i s-au alăturat pentru prima dată și reprezentanți ai companiilor, le-a oferit liceenilor din regiune prilejul de a discuta cu specialiștii și de a descoperi Iașul turistic. Companii din Iași s-au alăturat Caravanei UAIC, prin intermediul căreia se promovează oferta academică la nivel regional, completând prezentările cu informații despre oportunitățile de dezvoltare a carierei în Iași și despre numeroasele atracții ale orașului.

Caravana UAIC, formată din studenți şi profesori de la cele 15 facultăți ale instituției de învățământ, își propune să fie prezentă în peste 150 de licee din diferite regiuni ale țării și se desfășoară până în mai 2018. În total, peste 900 de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a au interacționat cu specialiștii și au aflat cum își pot adapta planurile de viitor la oportunitățile disponibile în Iași, dar și detalii despre programele desfășurate pentru integrarea facilă a absolvenților pe piața muncii. Programul „Iași, orașul viitorului tău”, are scopul de a promova Iașul la nivel regional, drept un centru academic, ce oferă multiple oportunități în dezvoltarea carierei, dar și ca oraș cu numeroase posibilități de petrecere a timpului liber.

Programul include numeroase alte activități, precum: conferințe, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești de la diferite specializări, facilitarea unor discuții cu profesioniști din cadrul multinaționalelor prezente în Iași, evenimente de tipul „Ziua Porților Deschise”, sesiuni de training specializate și multe altele.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza