full screen background image

Petru Movilă: ”Unirea cu Republica Moldova trebuie să fie cel mai important proiect de țară”

Distribuie

Deputatul Petru Movilă a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă faptul că unirea cu Republica Moldova ar trebui să fie cel mai important proiect de țară. Parlamentarul ieșean a mai spus că această idee ar trebui discutată mult mai des pe ambele maluri ale Prutului, pentru ca tot mai mulți oameni să conștientizeze necesitatea reunificării.

El a amintit că Pactul Ribbentrop – Molotov, denunţat doar prin declaraţii politice, „continuă să producă efecte la Prut“. De altfel, preşedintele partidului anunţa, încă de la sfârşitul lunii ianuarie, că aleşii PMP vor promova în Parlament un proiect de lege privind denunţarea oficială a pactului încheiat cu 79 de ani în urmă între Germania nazistă şi Uniunea Sovietică. Pe plan local, consilierii Mişcării Populare vor depune săptămâna aceasta un proiect de hotărâre pentru semnarea unei declaraţii simbolice de unire cu Republica Moldova.

Dacă proiectul va fi agreat de consilierii locali ai celorlalte formaţiuni politice, Iaşul ar putea să devină prima localitate din România care semnează un document similar celor adoptate deja de 107 localităţi din stânga Prutului.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza