full screen background image

Poliţiştii sau militarii disponibilizaţi din motive neimputabile, reîncadraţi în Minister

Grup de politisti     Polițiștii sau militarii care au fost disponibilizați din motive neimputabile pot fi reîncadrați în Ministerul Afacerilor Interne.

„Ne dorim să aducem în MAI oameni cu experiență. Printr-o modificare a Statutului Polițistului, foștii polițiști care au părăsit sistemul din motive neimputabile lor pot fi reîncadrați pe funcțiile vacante, prin concurs sau prin examen, după caz, dacă au studii corespunzătoare cerințelor postului și îndeplinesc condițiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, polițiștii care și-au încetat activitatea pentru că au pierdut capacitatea de muncă se pot înscrie pentru reîncadrare, cu condiția să-și fi recăpătat capacitatea de muncă.

Pentru foștii jandarmi și pompieri vor fi scoase la concurs posturi în vederea rechemării acestora în activitate.

Astfel, 2.500 de posturi vor fi scoase la concurs, în acest an, pentru reîncadrarea foștilor polițiști, respectiv pentru rechemarea în activitate a militarilor sau angajarea din sursă externă a celor mai bine pregătiți tineri care doresc să-și desfășoare activitatea în structurile MAI.

VivaFM – Live Your Music! » Național

Comentarii