full screen background image

Poluarea rămâne una din principalele probleme ale Iașului. Cele mai afectate cartiere

Primăria a publicat cea mai recentă variantă a planului de calitate a aerului în municipiul Iaşi. Documentul analizează situaţia existentă şi stabileşte principalele proiecte care trebuie implementate, în perioada 2018 – 2023, astfel încât să fie reduse efectele poluării cu particule în suspensie (PM10).

Iaşul este unul dintre cele mai poluate oraşe din ţară, alături de Bucureşti şi Braşov. Din punctul de vedere al traficului, cel mai mare flux de maşini este pe sectorul Gară – intersecţie Podul de Piatră, dar fluxuri mari de maşini sunt înregistrate şi în zone precum Podu Roş, Tudor Vladimirescu şi Târgu Cucu – strada Anastasie Panu. Din perspectiva traficului greu, factor important de poluare, cele mai dificile intersecţii sunt Podul de Piatră, Gară, Ţesătura, Bucium,  şoseaua Nicolina.

Pe cartiere, în plan sunt identificate şapte zone cele mai afectate de poluare: Păcurari, Alexandru cel Bun, Centru, Socola – Nicolina, Galata, Frumoasa şi Tudor Vladimirescu, cartiere unde se află şi cele mai importante efective populaţionale, arată specialiştii.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *