full screen background image

Practică înotul şi vei avea mai multă energie zilnic

Distribuie

Știai că una dintre cele mai bune metode de a învinge oboseala este chiar mișcarea? Cu cât ne vom mișca mai mult, cu atât vom avea mai multă energie. Explicația are la baza procesele metabolice la nivel celular. Așa că, pentru mai multă energie, vă invităm la sport! Înotul îți pune toți mușchii în acțiune și îți conferă un corp suplu, tonifiat!

Dacă faci mișcare, ziua ta poate fi mult mai bună. Tocmai de aceea nu ar trebui să lipsească din activitățile tale zilnice. Pe lângă efectele pe termen scurt aceasta are și numeroase beneficii pe termen lung, întrucât te ajută să-ți menții greutatea, să-ți îmbunătățești starea de spirit generală și reprezintă o bună modalitate să scapi de stres.

Unul dintre cele mai plăcute moduri de a face mișcare este înotul. Acesta implică și antrenează, pe lângă o mare parte a sistemului muscular, și plămânii, fiind un sport complex ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a organismului. Astfel, te ajută să ai o postură corectă, un fizic mai atletic, rezistență crescută și o inimă mai sănătoasă. Mai mult decât atât, înotul este o activitate distractivă, potrivită pentru oricare vârstă sau sex și poate fi chiar o bună ocazie de a socializa.

Ca să profiți din plin de înot și de efectele lui pozitive asupra corpului, poți să încerci diverse stiluri, cum ar fi: crawl, broască, spate și fluture. Stilul „crawl” solicită mai ales partea superioară a corpului și este cel mai ușor de învățat. „Broasca” sau „bras” este un stil caracterizat de mișcări specifice, semicirculare, ce antrenează în special bicepșii, pieptul, abdomenul și gambele. În stilul spate capul și corpul se mențin în apă, iar mâinile și picioarele se mișcă alternativ, în timp ce nasul și gura rămân deasupra apei. Cel mai complex este stilul „fluture”, ce implică o coordonare extrem de bună, dar și o rezistență ridicată.

Astfel, indiferent de stilul pe care îl alegi sau de sezonul în care vrei să faci mișcare, bucură-te de înot într-o piscină acoperită!

Ascultă Pastila de relaxare, oferită de Unirea SPA, şi în format audio, mai jos:

 

 

 

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza