full screen background image

Pregătiri pentru anul universitar 2018-2019 la universitățile ieșene

Distribuie

Universităţile din Iaşi au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru admiterea din anul universitar 2018 – 2019, iar cele mai de interes domenii vor presupune, şi anul acesta, susţi­nerea unui examen de admitere înainte de înmatriculare.

Fiecare universitate are probe la unele facultăţi care presupun fie interviuri, fie examene de admitere sau probe vocaţionale, cum este cazul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“, care are probe specifice la unele facultăţi de profil.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi există mai multe facultăţi care au un examen de admitere care contează în diferite procente la media finală a dosarului depus de către candidaţi. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi va implementa şi anul acesta sistemul inovativ al înscrierii cu un singur dosar la toate facultăţile, fapt care implică şi plata unei singure taxe de înscriere. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ a organizat recent o simulare a examenului de admitere din vară, la care bacalaureatul contează în proporţie de doar 10%, şi la care au participat peste 1.000 de elevi. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu“ de la Brad a impus la Facultatea de Medicină Veterinară, de anul acesta, examen scris cu o metodologie similară cu cele de la UMF, care va conta în 30% din media finală de admitere.

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza