full screen background image

Premierul a chemat sindicatele din educaţie la negocieri

Un miting urmat de un mars au fost organizate in Bucuresti de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Invatamant 'Spiru Haret' si Federatia Nationala Sindicala 'Alma Mater', pentru a protesta fata de atitudinea Guvernului de a contesta Legea de crestere a salariilor din invatamant cu 50%.

Premierul Dacian Cioloş a chemat sindicatele din Educaţie, la Guvern, după ce acesta au ameninţat cu proteste de amploare.

Întâlnirea va avea loc în această după-amiază.

Sindicaliştii din Educaţie sunt  nemulţumiţi de proiectul noii ordonanţe de urgenţă privind salarizarea.

Aceştia susţin că sunt şanse ca examenele naţionale programate în perioada următoare, respectiv Capacitatea şi Bacalaureatul, să fie boicotate.

Profesorii urmează să organizeze un marș pe 1 iunie, pe traseul Piaţa Victoriei – Cotroceni sau Piaţa Constituţiei – Palatul Victoria.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că ordonanţa salarizării bugetarilor nu e o revoluție salarială, ci o ordonanță de urgență cu scopuri precise.

Spre exemplu, în sănătate, medicii vor avea cu toții același salariu pentru aceeași funcție și aceeași vechime, iar în educație, criteriile de performanță depind de specificul activității.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *