full screen background image

AUDIO: Presa va avea acces la şedinţele comisiei de urbanism

Distribuie

Florin Boca, consilier local PSD şi şef la comisiei de ubanism, susţine că presa poate participa oricând la şedinţele comisiei pe care o conduce. În cadrul şedinţei de Cosiliu Local, care a avut loc astăzi, consilierii Andrei Postolache şi Răzvan Timofciuc au reproşat faptul că programul comisiei de urbanism nu este făcut public şi că şedinţele nu sunt anunţate cu cel puţin o zi înainte.

Vă reamintim că o parte a presei locale a scos în evidenţă faptul că dacă un jurnalist vrea să participe la o ședință a Comisiei de urbanism, trebuie să facă cerere în prealabil numai că această comisie nu-și anunță niciodată ședințele, ziariștii aflând „pe surse“, cu puțin timp înainte, când va avea loc. Mai mult, cei patru consilieri de la Urbanism ar fi vrut ca, după ce îşi dau acordul pentru participarea unui jurnalist, acesta să aibă acces numai la anumite puncte de pe ordinea de zi.

Florin Boca a declarat că va rezolva această problemă şi că data şedinţelor va fi anunţată cu o zi sau două înainte:

Reamintim faptul că LEGEA 544/2001 garantează accesul liber şi neîngrădit la informaţii de interes public. În această lege este prevăzut faptul că orice persoană fizică sau juridică, cu cetăţenie română sau străină poate avea acces la informaţii de interes public.
Detalii aici.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *