full screen background image

Președintele Klaus Iohannis vine, pe 23 ianuarie, la Iași

Pe lângă manifestările tradiționale din ziua de 24 ianuarie din Piața Unirii, în acest an Iaşul va primi, pe 23 ianuarie, vizita președintelui României, Klaus Iohannis.

Programul zilei de 23 ianuarie va debuta la ora 11.00, când Primăria Municipiului Iaşi va găzdui întrunirea Asociației „Moldova se dezvoltă”. Pe 17 decembrie, la Suceava, a fost parafat acordul cadru de înființare a Asociației „Moldova se dezvoltă”. Acordul a fost semnat de primarii Mihai Chirica (Iași), Ion Lungu (Suceava), Mihăiță Negură (Câmpulung Moldovenesc), Ilie Boncheș (Vatra Dornei), Cătălin Flutur (Botoșani), Dragoș Chitic (Piatra Neamț) și Lucian Micu (Roman). Noua entitate este deschisă și altor localități și se constituie în condițiile în care regiunea resimte lipsa investițiilor, fapt care a condus la subdezvoltare și depopulare. În asociație doresc să se înscrie și alți primari din regiune.

Asociaţia e un semnal de alarmă că nu se mai poate, nu mai avem răbdare, nu mai putem aștepta să ne vină rezolvarea din altă parte. Vrem să dăm sprijin statului, să arătăm că Moldova se poate dezvolta alături de celelalte regiuni ale Europei și că putem micșora disparitățile între ele. Nu vrem să transformăm aceste neajunsuri în nuclee separatiste, ci să tragem un semnal de alarmă către autoritățile centrale care, nici în acest moment, nu înțeleg că Moldova se află într-o situație critică și are nevoie de un ajutor rapid pentru a micșora diferențele între Est și Vest”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În seara zilei de 23 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii va avea loc recepția oficială oferită de Primăria Municipiului Iași, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. În cadrul manifestării, președintele statului va oferi Municipiului Iași decretul prin care a promulgat Legea privind declararea Iașului drept „Capitală istorică a României”, laolaltă cu declararea Albei – Iulia drept „Capitală a Marii Uniri”.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *