full screen background image

Primăriile și companiile private discută despre nevoile și soluțiile modernizării orașelor la Dezbaterea Smart City 2018-2020 din 16-17 Mai

Orașele interesate de dezvoltarea modernă, în concordanță cu conceptul de smart city, împreună cu reprezentanți ai mediului privat și universitar, ai Parlamentului, consultanți și experți în domeniu vor fi prezenți pe 16 Mai 2018, la Dezbaterea Smart City 2018-2020, de la București, Grand Hotel Phoenicia, începând cu ora 9.00.

Strategii de dezvoltare și finanțare pentru dezvoltare

În cadrul Dezbaterii se va discuta despre cele mai noi trenduri și soluții pentru eficientizarea administrației publice, ce pași importanți au făcut unele orașe și ce proiecte doresc să dezvolte altele. Companiile private vor afla care sunt nevoile primăriilor reprezentate la eveniment și vor putea iniția discuții aplicate cu reprezentanții acestora. Reprezentanții Primăriei Alba Iulia vor fi prezenți la eveniment și vor discuta despre cum au realizat o strategie de dezvoltare locală bine pusă la punct, dezvoltată pe nevoile orașului. Alba Iulia a plecat de la o idee lansată în urmă cu doi ani și a făcut pași importanți către transformarea sa într-un adevărat smart city, devenind un exemplu de urmat pentru restul orașelor care pot vedea la lucru soluțiile implementate. Cum au procedat exact alte orașe, cum au găsit finanțare și ce sfaturi au consultanții strategici în Smart City, sunt intrebari care își vor găsi răspunsuri pe larg în cadrul evenimentului. Fonduri de investiții și consultanți în finanțare vor îndruma primăriile asupra celor mai eficiente metode de finanțare ale proiectelor.

 „Este important ca reprezentanții autorităților publice să afle despre toate aceste posibilități de finanțare, despre proiecte care pot fi dezvoltate în colaborare cu firmele private și să știe ce le oferă nou tehnologia pentru a avea o administrație modernă, iar locuitorii orașelor lor să simtă astfel că trăiesc în orașe europene, așa cum este normal.

De aceea, de peste doi ani, după inițierea proiectului Smart City Alba Iulia, de către Domnul Marius Bostan, noi organizăm dezbateri pe tema smart city, evenimente care informează, clarific și pun bazele unor colaborări viitoare transparente și corecte între instituții publice și companii”, a precizat Ingrid Zamfir, director de marketing, Concord Communication, unul dintre organizatorii evenimentului.

Pentru un transport modern, eficient și inteligent

Orașele inteligente se construiesc pe mobilitate inteligență, care presupune creșterea transportului, a eficienței și flexibilității. Mobilitatea eficientă/inteligentă este coloana vertebrală a creșterii în mediile urbane și poate cuprinde totul, de la serviciile de transport public, mașini și biciclete, la mașini particulare și vehicule comerciale. Luate în ansamblu, mobilitatea inteligentă ajută oamenii și mărfurile să se deplaseze mai eficient, astfel încât toată lumea – rezident pe termen lung sau vizitator pe termen scurt – are o experiență de zi cu zi mai bună. Participanții la Dezbatere vor afla de la specialiști de top care sunt cele mai moderne tehnologii și soluții pentru ca oamenii să călătorească mai ușor, dar și cum pot întreprinderile să-și livreze bunurile și serviciile cât mai eficient.

Câștigăm timp și bani prin eliminarea birocrației

Birocrația și coada de la ghișee și-ar putea găși rezolvare tot prin tehnologii inovative de digitalizare a comunicării dintre instituții sau între instituții și cetățeni. Există soluții care transformă teancurile de hârtii în informație digitală, în condiții de maximă securitate și în conformitate cu ultimele reglementări ale UE. Ce se poate face pentru ca orele petrecute în fața ghișeelor să fie înlocuite de câteva clickuri, iar interacțiunea cetățenilor cu instituțiile publice să devină mai prietenoase vor fi subiecte de discuții în cadrul unui panel dedicat al Dezbaterii. Invitații în panel vor discuta despre cum se vor reduce cheltuielile instituțiilor publice cu infrastructura hardware, dar și volumul de muncă al funcționarilor și vor veni cu soluții pentru ca solicitările contribuabililor să se rezolve într-un un timp mai scurt.

Cum asigurăm protecția datelor personale? Datele noastre sunt stocate în siguranță în centrele de date? Care sunt riscurile în cazul unui eveniment improbabil?

Toate aceste întrebări își vor găsi răspuns în cadrul unui panel de excepție în care mediul privat se va întâlni cu reprezentați ai Parlamentului și experți în administrație publică.

Controlul și măsurarea inteligentă, evitarea risipei

Pe măsură ce se identifică noi inovații și tehnologii, utilitățile ar trebui să aibă o strategie și un plan pentru identificarea, pilotarea și testarea noilor concepte. Tehnologiile avansează și este necesar să se construiască noi parteneriate sau să se extindă cele existente. În Panelul dedicat utilităților inteligente participanții la Dezbatere vor afla care sunt ultimele tehologii care ne ajută să economisim mai multă energie, să avem controlul asupra consumului de apă sau cum gestionăm mai eficient deșeurile, dar și cum sunt securizate datele.

Soluții inovatoare- Start-up demo show

Vedem pe zi ce trece că numărul locuitorilor în zonele urbane este în continuă creștere. Cererea de noi servicii rapide, moderne și inteligente vin la pachet cu nevoile generațiilor nativ digitale. Tot mai multe companii se înființează pe baza unor soluții inovative care să răspundă acestor cereri. De aceea, putem afla soluții și invenții de ultimă oră ale start-up-urilor care își doresc să schimbe în bine mediul în care trăim, mentalități și modul în care interacționăm. În cadrul acestui panel vor fi prezentate soluții noi care au nevoie de parteneri și finanțare pentru dezvoltare și implementare, indiferent de domeniul de aplicabilitate,  în legătură cu conceptul smart city. La acest Panel vor fi prezenți reprezentați ai unor organizații și fonduri de investiții care pot să ajute aceste companii să își dezvolte proiectele prin asigurarea finanțării. Tot în cadrul acestui Panel, Atelierele Pegas care au lansat săptămâna trecută programul de bike sharing în București vor oferi o bicicleta prin tragere la sorți a numelor participanților aflați în sala la acest ultim Panel al Dezbaterii din dată de 16 Mai.

A două zi, pe dată de 17 Mai 2108, discuțiile vor continua cu întâlniri bilaterale de afaceri, pentru cei care se vor înscrie în mod special.

Evenimentul se bucură de sprijinul mai multor municipii și este deschis reprezentanților tuturor administrațiilor publice locale, centrale, specialiștilor, studenților și companiilor. Dezbaterea este inițiată și coordonată de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Smart City Alba Iulia și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și este organizată de agenția de relații publice Concord Communication, împreună cu Fundația Națională a Tinerilor Manageri  – FNTM

Dezbaterea Smart City 2018-2020 este organizată cu sprijinul companiilor: Dell EMC, Telekom România, Digitax, Urban Scope, Intrarom, Philips Lighting, Ramboll SEE, VMB Partners, Tucă Zbârcea și Asociații, Atelierele Pegas și al Primăriilor Municipiilor: Iași, Alba Iulia și Călărași.

Detalii despre agenda și invitații evenimentului găsiți accesând:https://smartcity.concordcom.ro/acasă/detalii-eveniment-16-17-mai-2018-bucurești/.

Pentru înscrieri puteți accesa https://bit.ly/2rEUBm0.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *