full screen background image

Primarul municipiului Brăila, arestat

Distribuie

DAN IOAN PARVAN - ARESTAT PREVENTIV - TIMISOARA     Primarul din Brăila, Aurel Simionescu, a fost arestat preventiv aseară. Primarul este acuzat de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene. Astfel, el ar fi produs instituţiei pe care o conduce un prejudiciu de aproximativ 40 milioane de lei. În acelaşi dosar a ajuns în arest şi consilierul financiar al edilului din Brăila. Avocaţii celor doi au contestat deja decizia instanţei.

După ce au văzut probele anchetatorilor, judecătorii au decis să îi trimită în arest preventiv pe cei doi.

„Sunt oameni inteligenţi care înţeleg ce se întamplă şi cred să surmontează pe cât posibil cee ce păţesc. E de rău, dar asta e viaţa”, spune Ion Paul Vasilache, avocatul lui Aurel Simionescu.

Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat Primăriei Brăila cu 40 milioane de lei, mai bine de jumătate din sumă fiind fonduri europene. Banii ar fi trebuit folosiţi pentru modernizarea Bulevardului Dorobanţi. Şeful administrației locale ar fi direcționat abuziv echivalentul primei tranșe din banii europeni către alte proiecte, iar sumele primite pentru repararea străzii au ajuns către învățământ și locuințe sociale se arată în comunicatul DNA.

În plus, contractele au fost date cu dedicaţie. Lucrările de reabilitare a bulevardului a început în luna martie a anului 2011 si trebuiau să se termine în doi ani. Cu toate că întregul proces de reabilitare nu a fost terminat nici până acum, primarul a decis anul trecut să redeschidă strada.

„Deși în proiect era inclusă și consolidarea canalului colector de sub bulevard, această etapă a fost amânată până în ziua de astăzi. Primăria Brăila a dispus recent reînceperea lucrărilor, numai că de această dată, cheltuielile vor fi suportate din bani publici”, relatează Ana-Maria Dobre, reporter Digi24.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza