full screen background image

Primul târg de stagii de practică destinat studenților UAIC

Distribuie

Peste 100 de oferte de stagii din partea companiilor ieșene vor fi disponibile la primul târg dedicat practicii studenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Târgul de Stagii de Practică va avea loc marți, 16 octombrie, pe Sala Pașilor Pierduți, între orele 10.00 și 15.00.

În Universitate, vor fi prezente peste 20 de companii, instituții și ONG-uri. Ofertele la care vor avea acces studenții vor acoperi majoritatea domeniilor de studiu din Universitate – servicii, financiar, IT, comunicare, științe, psihologie, litere etc. La standuri va fi prezent câte un reprezentat din partea angajatorului pentru a oferi informații legate de stagiile de practică disponibile, iar studenții interesați vor fi rugați să depună o copie a CV-ului.

Stagiile vor avea o durată de cel puțin 3 săptămâni sau 30 de ore cumulate, unii dintre angajatori fiind dispuși să ofere un loc de practică și pentru un timp mai îndelungat. Ele se vor desfășura sub supervizarea atât a unui coordonator din cadrul companiei, cât și a unui profesor din cadrul facultății din care provine studentul.

Dorim să le oferim studenților o modalitate facilă și concretă prin care să intre în contact cu acele companii de pe piață dispuse să le ofere studenților o primă experiență profesională sub forma unui internship. În momentul de față, accesul la stagii de practică este lăsat în mare parte pe seama studentului și ne-am dori ca, prin acest târg, să le oferim un cadru formal prin care să se informeze cu privire la oportunitățile disponibile”, a declarat Silviu Tiță, coordonatorul târgului.

Târgul de stagii este organizat de către Serviciul pentru Studenți și Absolvenți al Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Evenimentul face parte dintr-o suită de activități dedicate carierei, finanțate de Ministerul Educației Naționale prin proiectul „Pașaport pentru angajabilitate”.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza