full screen background image

Probațiunea, alternativă la detenție?

Distribuie
Emisiunea juridică ”Viva Justiția”, realizată de Maria Păduraru, a găzduit  un alt subiect de actualitate: ”Probațiunea ca alternativă la închisoare”. 
Invitatul ediției a fost Oana Paicu, Șef Serviciu delegat la Serviciul de Probațiune Iași, care a adus în discuție mai multe aspecte stringente ale momentului. 
Cu o experiență de 16 ani în domeniu, specialistul ediției a punctat despre elementele de probațiune în sistemul juridic punitiv din România, cum funcționează Serviciul de Probațiune, care sunt metodele și tehnicile de intervenție în regim de probațiune, ce programe de terapie comportamentală sunt aplicate în această zonă.
 
De asemenea, specialistul în domeniul probațiunii a atras atenția asupra situației deficitare în care se află serviciul din întreaga țară,  a dat soluții în ceea ce privește funcționarea  în sprijinul cetățeanului a acestuia, a argumentat  ideea că probațiunea este o soluție pentru decongestionarea penitenciarelorși altele.
 
Dar, dincolo de orice teorie, specialistul ediției a vorbit cu vocație despre relația dintre consilierul de probațiune și persoana aflată sub supraveghere, motivând că relația este categoric una bazată pe respect, comunicare, empatie și se supune codului deontologic, deoarece probațiunea este o justiție reparatorie. 
 
Vă invităm să urmăriți emisiunea din data de 1 mai 2017, la link-ul următor:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *