full screen background image

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale, la Iași

Distribuie

Manifestările din Piața Unirii dedicate Zilei Nationale vor începe la ora 10.00, cu un concert de muzică populară cu artiști ieșeni.

De la ora 11.00 vor avea loc un Te Deum, discursurile oficialităților, depunerea de coroane, parada militară, iar apoi din nou un concert de muzică populară cu artişti din România, dar și din Republica Moldova și Ucraina.

În jurul orei 12.00 va fi masa tradițională, la care se vor oferi 5.000 de porții de mâncare.

La ora 17.00 vor începe manifestările pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu aprinderea iluminatului pentru Sărbătorile de Iarnă. Cu această ocazie se va deschide și Târgul de Crăciun de pe pietonal, precum și Orășelul Copiilor.

La ora 17.30 va fi arborat drapelul național pe turnul Palatului Culturii, în prezența militarilor ieșeni cu torțe și a fanfarei militare.

De la ora 18.00, la Primărie va avea loc recepția de Ziua Națională a României. Atunci se va acorda, pentru prima dată, distincţia «Premiul Marii Uniri», distincție care va fi acordată de fiecare dată de Ziua Națională. Va fi acordat și titlul de Cetățean de Onoare unei personalități ieșene.

Primarul Mihai Chirica a mai anunțat că pe 6 decembrie va fi deschis Târgul de Crăciun din Piața Unirii, cu această ocazie urmând a fi amenajată pentru Sărbători și acea zonă.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza