full screen background image

Proiect de Lege pentru calitatea alimentelor

În aproximativ un an şi jumătate, Uniunea Europeană va avea o lege privind calitatea dublă a alimentelor. Diferenţele dintre produsele din marile magazine din ţări din est şi state din vest au devenit o problemă politică, iar Comisia Europeană pregăteşte o nouă lege, care să îi protejeze pe consumatori.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului InfoCons, din România, a propus la Bruxelles înfiinţarea unui registru unic european al tuturor produselor care se comercializează pe teritoriul Uniunii Europene.

În momentul în care un produs e diferit faţă de informaţiile din acest registru, va fi scos de la vânzare, iar fabricantul va fi sancţionat. Ideea a fost foarte bine primită la recenta reuniune de la Bruxelles. România însă nu are o poziţie clară, nu a prezentat un punct de vedere la nivel oficial.

„Suntem singurul stat membru din partea estică a Uniunii Europene care nu a trimis o poziţie clară şi concretă versus polonezii, cehii, ungurii, bulgarii, slovenii, slovacii. Aş vrea să cumpăr acelaşi produs şi la Paris şi la Bucureşti”, a precizat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Cehia a cerut la Bruxelles ca noua lege să menţioneze clar : produsele din acelaşi brand, care arată identic, trebuie să conţină aceleaşi ingrediente, iar ingredientele să fie de aceeaşi calitate, atât pentru piaţa occidentală, cât şi pentru piaţa central şi est-europeană.

STIRI.TVR.RO

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *