full screen background image

Proiecte în valoare de 24 de milioane de euro așteaptă aprobarea de la Ministerul Dezvoltării

Distribuie

Proiectele transfrontaliere depuse de Consiliul Judeţean Iaşi, pentru obţinerea finanţării nerambursabile, se află la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în etapa de verificare administrativă şi a conformităţii. Cele 12 proiecte depuse de Consiliul Judeţean în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 vizează investiţii de 24 milioane de euro în infrastructura rutieră, spitale, cercetare, reabilitarea şi promovarea monumentelor istorice.

Astfel, restaurarea Muzeului „Ion Creangă” va fi posibilă în cadrul proiectului „Călător pe meridiane culturale”, a cărui valoare este estimată la 1,7 milioane de euro. Muzeul „Mihai Eminescu” va fi reabilitat şi consolidat prin parteneriatul „Educaţie şi cultură fără frontiere” pentru care s-a solicitat suma de 1,6 milioane de euro.

Aceleaşi lucrări vor fi făcute şi la Casa Memorială „Constantin Negruzzi” din localitatea Hermeziu, în cadrul programului „Circuit turistic internaţional de promovare a patrimoniului cultural-istoric”, pentru aproximativ1,5 milioane de euro.

Pacienţii secţiei de cardiologie de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” vor beneficia de diagnosticare cu aparatură performantă în cadrul unui parteneriat pentru care a fost solicitată suma de 1,5 milioane de euro.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza