full screen background image

Proiectul „Prima cameră”, pentru tinerii care provin din sistemul instituționalizat

Distribuie

prima-casa

Tinerii care provin din sistemul instituționalizat ar putea beneficia, începând de anul viitor, de un program integrat care presupune, printre altele, plata chiriei pe o perioadă de doi ani, a anunțat, luni, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, la conferința „Prevenirea și protejarea copiilor de exploatarea sexuală în turism”.

„În general, atunci când locuiești mult timp în comun cu multă altă lume, îți scade din individualitate și noi discutăm aici de responsabilizarea tinerilor pentru acțiunile proprii. Discutăm aici de o tranziție la o viață independentă, în care să poți să îți asumi un trai pe cont propriu”, a explicat Dragoș Pîslaru, citat de Agerpres .

Potrivit ministrului, la acest program se lucrează de câteva luni împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, de unde va fi asigurată finanțarea integrală, prin Programul Capital Uman.

Șeful de la Muncă a precizat că a fost pregătită fișa de proiect și că de aceasta vor beneficia tinerii care ies din centrele instituționalizate.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza