full screen background image

Pulsar Trio în The Trumpets – Jazz night

Joi seara, jazz-ul se conjugă la superlativ în The Trumpets. Din Germania, PULSAR TRIO, unul dintre cele mai interesante trio-uri din jazz-ul contemporan, cu o activitate intensă pe scena internațională.

Ritmuri exuberante, improvizații sofisticate, experiment și diversitate stilistică sunt doar câțiva termeni care descriu stilul unic al trio-ului, format din Matyas Wolter – sitar/bass-sitar, Beate Wein – pian, Aaron Christ – tobe. Critica de specialitate consideră că PULSAR TRIO este grupul prin care celebrul Ravi Shankar introduce sitarul în jazz-ul european. În 2014, băieții de la PULSAR TRIO au câștigat Global Music Contest CREOLE. Totodată, PULSAR TRIO este recunoscut pentru o prezență frecventă în festivaluri importante precum Glastonbury Festival, Fusion Festival, Bayerischen Jazzweekend, Leverkusener Jazztag, Masala Festival.

MATYAS WOLTER este activ muzical încă de la începutul anilor ’90, ca multi-instrumentist și artist de sunet în proiectele Alaskian Rhymes și Woltr. În timpul studiilor muzicale la TU Berlin a intrat într-o conexiune profundă cu muzica clasică raga din nordul Indiei. În 2004, a început să studieze în Calcuta și Berlin muzica raga la sitar și surbahar (bass-sitar) cu renumitul maestru Pandit Subroto Roy Chowdhury.

BEATE WEIN a studiat muzica la Universitatea de Muzică și Teatru “Felix Mendelson Bartholdy” din Leipzig, apoi la Universitatea din Potsdam. Începând cu anul 1994, a participat, în calitate de cântăreață și pianistă, la proiecte diverse ca stil muzical: metal, rock, hip hop, pop și improvizație. În 1999, a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei rock progresiv “Jig Stream”. Este familiarizată cu muzica din India și Nepal, unde interpretează și efectuează înregistrări alături de muzicieni nepalezi din Kathmandu. În 2007, fondează PULSAR TRIO împreună Matyas Wolter și Aaron Christ.

AARON CHRIST este un artist multiinstrumentist care a fost familiarizat încă din copilărie cu muzica clasică, apoi blues și boogie. Ulterior a fost influențat de jazz, punk și polka. În 2004, se alătură ca basist grupului Gothaer Jazzfunk Combo, iar în 2007 începe colaborarea cu Matyas Wolter și Beate Wein în proiectul PULSAR TRIO. Din 2011 colaborează ca percuționist cu Potsdamer Montagsorchester.

Concertul celor de la PULSAR TRIO din The Trumpets este produs în parteneriat cu Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi și FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală, în cadrul proiectelor Iași Jazz Nights și UnderAct. Vă invităm să dați accept invitației celor de la The Trumpets și să vă bucurați de un concert de jazz de neuitat.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *