full screen background image

Puncte de îndrumare şi informare, zone de parcare, rute de acces, stabilite de autorităţi pentru vizita Papei Francisc

Comitetul interministerial care se ocupă de pregătirea vizitei Papei Francisc în România a anunţat că au fost stabilite şi urmează să fie operaţionalizate punctele de îndrumare şi informare la Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, dar şi zonele de parcare, rutele de acces pentru participanţii la slujbe şi măsuri necesare pentru riveranii din zonele aflate pe traseul de deplasare al Suveranului Pontif.

Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” a adoptat, în colaborare cu reprezentaţii autorităţilor locale din Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, măsurile necesare pentru a veni în sprijinul localnicilor şi al celor sosiţi special pentru vizita Suveranului Pontif în România.

“Au fost deja stabilite, organizate şi urmează a fi operaţionalizate, de către autorităţile locale din cele patru oraşe, punctele de îndrumare şi informare gestionate de către voluntarii selectaţi de reprezentanţii Bisericilor, zonele de parcare auto destinate celor veniţi special pentru eveniment, rute de acces pentru sosirea şi plecarea participanţilor la slujbe, dar şi o serie de măsuri, normale şi necesare, pentru riveranii din zonele aflate pe traseul de deplasare al Papei Francisc”, arată reprezentanţii acestui comitet.

În funcţie de situaţiile concrete şi de numărul de participanţi la evenimentele din Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, autorităţile locale vor acţiona şi informa populaţia, astfel încât să vină în sprijinul celor care îşi doresc să-l vadă pe Suveranul Pontif în vizita sa în România.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *