full screen background image

Raluca Prună este propunerea oficială pentru Ministerul Justiţiei. Şedinţa Parlamentului pentru votul de încredere se amână

Distribuie

Raluca Pruna     Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament, potrivit unor surse politice. Ea urmează să fie audiată de parlamentarii din comisiile juridice, în condiţiile în care şedinţa Parlamentului pentru votul de încredere care ar urma să fie dat Cabinetului Cioloş a fost amânată.

După retagerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justiţiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii şi director juridic la BRD, a venit la Parlament în cursul dimineţii de marţi. El a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia.

În cele din urmă, decizia a fost ca Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, să fie desemnată candidat pentru funcţia de Ministru al Justiţiei. Potrivit unor surse politice, documentul privind propunerea ei pentru acest portofoliu a ajuns la comisia juidică. Audierea Ralucăi Prună urmează să fie programată în orele următoare.

Raluca Prună a lucrat la delegaţia Comisiei Europene din România, pe vremea când aceasta era condusă de Jonathan Schelee, şi a fost preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă. În prezent este şefa Direcţiei Generale Justiţie a Comisiei Europene.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza